Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

CT scan darmen (virtuele coloscopie)

De CT scan van de darmen is een pijnvrij darmkankeronderzoek en wordt ook wel virtuele colonscopie genoemd. Met de CT scan van de darmen kan er een driedimensionale opname van de darmen worden gemaakt, waardoor ook moeilijke plekjes goed zichtbaar worden. Bij Privatescan kunt u al binnen twee dagen terecht voor een CT scan.

CT scan van de darmen is zeer geschikt voor darmkankeronderzoek

CT scan darmen

Darmkanker komt het meeste voor bij personen die ouder zijn dan 50 jaar. Vanaf deze leeftijd wordt, zowel voor mannen als vrouwen, een jaarlijks darmkankeronderzoek dan ook aanbevolen. Indien er geen sprake is van een darmkankerverleden wordt er geadviseerd om na het 50e levensjaar, eens in de 5 jaar een preventief onderzoek uit te laten voeren naar darmkanker. Een virtuele colonscopie is perfect geschikt om een darmkankeronderzoek uit te voeren. De CT scan van de darmen is pijnvrij en er hoeven geen instrumenten in uw lichaam ingebracht te worden.

Met de CT scan van de darmen kunnen er driedimensionale opnames van de darmen worden gemaakt. Tijdens het onderzoek is het mogelijk om extra in te zoomen en de beelden vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Door deze onderzoekmethode is het mogelijk om extra moeilijke plekjes goed zichtbaar te maken. Bij de virtuele colonoscopie kunnen zowel de binnen als buitenwand van de darmen goed in beeld worden gebracht waardoor een optimale diagnose mogelijk wordt.

Wanneer een CT scan van de darmen

Er kunnen meerdere redenen zijn om een CT scan van de darmen uit te laten voeren. Klachten die een aanleiding kunnen geven om een CT scan van de darmen te ondergaan zijn:

  • Veranderde ontlastingsregelmaat
  • Bloed in de stoelgang
  • Aanhoudende buikklachten
  • Onverklaarbaar gewichtsverlies

Wat onderzoekt de CT scan van de darmen

De CT scan van de darmen onderzoekt u op de volgende aandoeningen:

  • Ontstekingen
  • Poliepen
  • Tumoren
  • Divertikels (uitstulpingen aan darmwand)

CT scan darmen en Total Body Scan

De CT scan van de darmen maakt geen standaard deel uit van de Total Body Scan pakketten van Privatescan. In het First Total Body Scan pakket is wel een klassieke colonscopie opgenomen. Wilt u de darmen laten onderzoeken en bent u 45 jaar of ouder en heeft u risicofactoren? Dan raden wij aan om een CT scan van de darmen te ondergaan. De virtuele colonscopie is als aanvullend onderzoek bij te boeken op de verschillende Total Body Scan pakketten.

Afspraak maken of informatie aanvragen

Wilt u weten hoe u zich moet voorbereiden op het darmonderzoek? Bent u benieuwd hoe de virtuele colonscopie in zijn werk gaat? Of heeft u andere vragen over het onderzoek? De medewerkers van Privatescan kunnen u helpen met het beantwoorden van uw vragen of het inplannen van een onderzoek. Privatescan is telefonisch bereikbaar onder het telefoonnummer 074 – 255 26 80 of via het contactformulier op onze website.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
9/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect hoefde nergens te wachten de Duitse artsen niets op aan te merken er was een tolk aanwezig indien je het niet begreep je tekst en uitleg te geven. voor 100 tevreden en ik zou het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.