074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Chronische nekpijn

Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt op een bepaald moment in zijn/haar leven last van nekpijn. Nekklachten zijn chronisch als het meer dan 3 maanden aanhoudt. Acute nekpijn gaat meestal vanzelf over na 4-6 weken. Chronische nekpijn kan ertoe leiden dat je bepaalde activiteiten in het dagelijks leven niet meer kunt doen. Ook is het mogelijk dat er een aandoening of afwijking in de nek aanwezig is, zoals een hernia. Dit is een ernstig probleem. Een aandoening of afwijking kan levensbedreigend zijn. Het is daarom van belang dat je op tijd de oorzaak van je nekklachten weet.

De oorzaak van jouw chronische nekpijn

Voor je aan een behandeling bij bijvoorbeeld een fysiotherapeut begint, is het handig als je weet wat de oorzaak is. Niet alleen op basis van symptomen en klachten, maar ook bijvoorbeeld op basis van een MRI scan van de nek. Meestal is er een logische verklaring voor de nekklachten. Het kan komen doordat je bijvoorbeeld een verkeerde houding hebt tijdens het slapen of werken. Van zo’n oorzaak weet je mogelijk zelf niet dat dat de reden van je nekpijn is. Maar bij een afwijking of aandoening kan je de oorzaak wel te weten komen als je een MRI scan ondergaat.

Diagnose van chronische nekpijn met MRI scan

De MRI scan geeft een zeer nauwkeurig beeld van het lichaam, de botten en de gewrichten. Het is een non-invasieve en niet schadelijke methode. Het is nog beter als de diagnose niet alleen op de MRI scan gebaseerd is, maar ook de klachten en symptomen hierin meegenomen worden. Tevens is het dan aan te raden om dit onderzoek aan te vullen met een neurologisch onderzoek. Dit zodat verwarring wordt voorkomen. Het is namelijk mogelijk dat er aandoeningen of afwijkingen gevonden worden op de MRI scan die niet de pijn veroorzaken, maar zich wel in de nek bevinden. Aan de hand van de MRI scan en het neurologisch onderzoek kan een fysiotherapeut of huisarts een adequate behandeling toepassen.

Meer informatie over chronische nekpijn?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn voor een onderzoek van je nekklachten. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 26 80 bereikbaar (24/7)

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scans. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste generatie apparatuur, waaronder bijvoorbeeld een 3.0 tesla MRI van Siemens. Wij hebben geen wachtlijst, waardoor je al snel een afspraak kunt inplannen. Je hebt bij ons namelijk geen verwijsbrief nodig van een huisarts of specialist. Tijdens dit proces heb je persoonlijk contact met een radioloog, die je direct na afloop van het onderzoek de resultaten laat zien en toelicht. Op deze manier weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.