074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Longkanker onderzoek

Met longkanker onderzoek kan een longtumor in een vroegtijdig stadium worden ontdekt. Met de CT scan van de longen kunnen tumoren worden ontdekt en kan de precieze positie worden bepaald. Doordat de longkanker vroegtijdig ontdekt is, stijgen de overlevingskansen. Bij Privatescan kun je al binnen twee dagen terecht voor een longkanker onderzoek.

Vroegtijdig ontdekken van longkanker met behulp van de CT scan van de longen

In Nederland overlijden jaarlijks ruim 10.000 mensen aan de gevolgen van longkanker. De belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van longkanker is roken. Van alle mensen met longkanker heeft 90% van de gevallen gerookt. Ook kan het werken met schadelijke stoffen het risico op longkanker verhogen. Door de langdurige inwerking van schadelijke stoffen ontstaan er veranderingen in het genetisch materiaal van de cel, waardoor deze uiteindelijk zal ontsporen. Om die reden trekt de cel zich niets meer aan van de normale verbanden en groeit onbelemmerd door.

Met het longkanker onderzoek van Privatescan kunnen beginnende tumoren in de longen vroegtijdig worden ontdekt. Hoe eerder tumoren in de longen worden ontdekt, des te beter zijn deze te behandelen. Afhankelijk van de klachten en uitslagen van eventuele eerdere onderzoeken kan een CT scan van de longen worden gemaakt. In de klinieken van Privatescan is het tevens mogelijk om een PET-CT scan uit te laten voeren, waardoor er een beter inzicht kan worden verkregen over eventuele uitzaaiingen in de rest van het lichaam.

CT scan van de longen

Afhankelijk van de klachten en uitslagen, wanneer er al eerdere onderzoeken uitgevoerd zijn, kan er een CT scan van de longen worden gemaakt. In de klinieken van Privatescan is het tevens mogelijk om een PET-CT scan uit te laten voeren, waardoor er een beter inzicht kan worden verkregen over eventuele uitzaaiingen in de rest van het lichaam.

Waarom een longkanker onderzoek

Wanneer je symptomen hebt die op longkanker kunnen wijzen, kan het verstandig zijn om een longkanker onderzoek uit te laten voeren. Er zijn verscheidene symptomen die in de richting van longkanker kunnen wijzen, zoals:

  • veranderd hoestpatroon
  • bloed ophoesten
  • toename van kortademigheid
  • herhaaldelijke luchtweginfecties
  • pijn in de borstkas

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI en CT scans. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste generatie apparatuur. Een afspraak voor een longonderzoek kan al binnen 1 à 2 dagen plaatsvinden. Bij ons heb je namelijk geen verwijsbrief nodig van een huisarts. Tijdens dit proces heb je persoonlijk contact met een radioloog, die je direct na afloop van het onderzoek van de longen de resultaten laat zien en toelicht. Op deze manier weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.