074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Full Body Scan

De Full Body Scan van Privatescan is geschikt voor iedereen die wil weten hoe het met zijn of haar gezondheid is gesteld. Laat je gezondheid met regelmaat, maar minimaal eens in de 5 jaar, controleren. Preventief medisch onderzoek (pmo), dankzij een Full Body Scan of een gerichte MRI of CT scan, stelt jou in de gelegenheid er tijdig iets aan te doen, waardoor dit ook meer zekerheid zal geven over jouw gezondheid.

Tijdens een Full Body Scan wordt er een scan van het lichaam gemaakt, waardoor gecontroleerd wordt of alle vitale organen en structuren in jouw lichaam goed functioneren. Ziekten, aandoeningen en gezondheidsproblemen kunnen al in een vroeg stadium worden vastgesteld. De Full Body Scan zorgt er zo voor dat de kans op een succesvolle behandeling en genezing een stuk groter is. Daarnaast bieden wij jou toegewijde top-specialisten, die bovendien jarenlange expertise en ervaring in de preventieve zorg hebben. Ook gebruiken wij de nieuwste en modernste MRI scan en dual source CT scan technieken om jou van top tot teen te onderzoeken.

Meer weten over een Full Body Scan?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies? Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek, waarna je graag een afspraak wil maken voor een Full Body Scan? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 26 80 (bereikbaar 24/7)

Intake en voorbereiding

Een Full Body Scan is volledig pijnloos. Tevens hoef je hierbij geen bijzondere voorbereidingen te treffen. Vooraf spreken we jouw medische geschiedenis en klachten door. Ook behandelen we je vragen en bijzonderheden . Op grond hiervan zullen we een goed en gericht advies geven, waarna de onderzoeken worden ingepland. Afhankelijk van de gekozen Full Body Scan zullen de resultaten persoonlijk met je worden besproken door de betrokken artsen (cardioloog, radioloog en/of maag- lever- darm- arts).

Wat kan er worden onderzocht bij een Full Body Scan?

Bij een Full Body Scan zijn meerdere onderzoeken mogelijk. Wat er onderzocht zal worden hangt af van jouw wensen, klachten en medische geschiedenis.

 • Schedel en hersenen
 • Hersenaanvoerende bloedvaten
 • Bloedvaten van het hele lichaam
 • Bovenbuik (lever, milt, alvleesklier, nieren, galblaas, aortaboog)
 • Onderbuik (blaas, prostaat, baarmoeder, eierstokken) en bekken
 • Wervelkolom (gerichte, gedetailleerde MRI scans van de rug)
 • Gewrichten

Cardiologische onderzoeken (welke standaard in de Royal Total Body Scan en de First Total Body Scan is opgenomen):

 • ECG rust
 • ECG tijdens belasting (fietstest)
 • Echo van het hart
 • Longfunctietest

CT scans:

 • Het hart* (calciumscore)
 • De longen*

Maag-, slokdarm- en/of darmonderzoek:

 • Coloscopie / endoscopie (darmen)
 • Gastroscopie (maag en slokdarm)

Laboratoriumonderzoeken (standaard in de Royal Total Body Scan en de First Total Body Scan opgenomen):

Aanvullende specifieke onderzoeken

Persoonlijk uitleg van de resultaten en advies door specialisten

* De CT scan van het hart en de longen is bedoeld voor mensen boven de 45 jaar met specifieke klachten en/of risicofactoren. Onder andere kunnen een hoge bloeddruk, hoog cholesterol en erfelijkheidsfactoren hieronder verstaan worden, maar ook diabetes en overgewicht kunnen een rol spelen. Het cardiologie programma kan dan optioneel worden bijgeboekt. Bij mensen jonger dan 45 jaar voeren we standaard het cardioprogramma uit.

Wat mag je verwachten van een Full Body Scan bij Privatescan?

Het Full Body Scan onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van de laatste technologieën. Alle onderzoeksresultaten zijn dezelfde dag van het onderzoek bekend. De resultaten worden, waar mogelijk, door middel van een beeldpresentatie toegelicht door de specialisten. Tevens ontvang je de MRI en CT beelden op een Cd-rom. Ook ontvang je achteraf een schriftelijke rapportage. Tijdens het verblijf in de klinieken word je bijgestaan door een Nederlandstalige begeleid(st)er. Ze vertalen, indien gewenst, de gesprekken met de specialisten . Ook zal de begeleid(st)er in onze klinieken zorgen voor koffie/thee en eten. Bij Privatescan krijg jij een gemoedelijke en persoonlijke behandeling door de artsen en het begeleidingsteam. Bovendien zorgen wij voor specialistische nazorg en begeleiding in het eventuele vervolgtraject.

Onderzoek met 3.0 Tesla MRI scan

Privatescan voert jouw Full Body Scan onderzoeken uit met de nieuwste MRI-scanners (1.5 en 3.0 Tesla). Deze nieuwste technologie is een ware revolutie binnen de preventie. Daarmee kunnen aandoeningen nog eerder en beter zichtbaar worden gemaakt.

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scans. Wij maken hierbij gebruik van de nieuwste generatie apparatuur, waaronder een 3.0 tesla MRI van Siemens. Een afspraak voor een Full Body Scan kan al binnen 1 à 2 dagen plaatsvinden, want je hebt bij ons geen verwijsbrief nodig van een huisarts. Tijdens dit proces heb je persoonlijk contact met een radioloog, die je direct na afloop van het onderzoek de resultaten laat zien en toelicht, opdat je op de dag zelf al weet hoe het ervoor staat. Kortom, je weet bij ons direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.