074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Borstkankeronderzoek (MRI mammografie)

Borstkankeronderzoek met behulp van een MRI mammografie kan je helpen om borstkanker vroegtijdig te ontdekken. Wanneer borstkanker tijdig wordt ontdekt is het in vele gevallen goed te behandelen en stijgt de kans op genezing. Bij Privatescan kun je al binnen twee dagen terecht voor een borstonderzoek.

Borstkanker onderzoek met behulp van MRI scan

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in de westerse wereld. Jaarlijks krijgen 13.000 vrouwen in Nederland de diagnose borstkanker. Wanneer borstkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt en behandeld neemt de kans op genezing toe. Het is van belang om je borsten regelmatig te controleren op eventuele veranderingen. Met het borstkankeronderzoek van Privatescan worden je borsten zorgvuldig onderzocht op de aanwezigheid van tumoren.

Bij het borstkanker onderzoek van Privatescan wordt er gebruik gemaakt van MRI apparatuur. De MRI scan van de borsten is zeer trefzeker in het ontdekken van tumoren, met name in het beginstadium. In vergelijking met de klassieke mammografie is het borstkankeronderzoek met de MRI scan niet alleen zonder stralingsgevaar, maar ook volledig pijnloos.

Meer over borstkankerzelfonderzoek

MRI mammografie en de Total Bodyscan?

De MRI scan van de borsten is ook belangrijk als preventief medisch onderzoek. De MRI mammografie maakt geen deel uit van de Total Body Scan onderzoeken, maar kan als aanvulling worden bijgeboekt. Wil jij weten hoe jouw gezondheid er voor staat? Kies dan een Total Bodyscan van Privatescan.

Voorwaarden voor een borstkankeronderzoek

Een borstkankeronderzoek met behulp van de MRI moet uitgevoerd worden rond de 15e dag van jouw nieuwe menstruatiecyclus. Doordat de weefseldichtheid in deze periode minder is dan normaal, is het klierweefsel zeer goed te beoordelen. Wanneer er vooronderzoeken van de borst of resultaten van een onlangs uitgevoerde mammografie voorhanden zijn, dien je deze mee te brengen.

Door het innemen van hormonen verandert het borstweefsel, waardoor het moeilijker te beoordelen is. Wij adviseren dan ook om vier tot zes weken voor het onderzoek te stoppen met het innemen van hormoonpreparaten.

Waarom borstkankeronderzoek uitvoeren?

Meestal vindt een borstonderzoek plaats omdat er gerichte aanwijzingen zijn die vragen om een grondig onderzoek. Daarbij kun je denken aan het volgende:

  • Pijn in de borst
  • Een knobbel in de borst
  • Een ongewone zwelling van de borst
  • Een vreemde verandering aan de tepel
  • Verandering in of op de huid van de borst

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scans. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste generatie apparatuur, waaronder bijvoorbeeld een 3.0 tesla MRI van Siemens. Een afspraak voor een borstkankeronderzoek kan al binnen 1 à 2 dagen plaatsvinden Bij ons heb je namelijk geen verwijsbrief nodig van een huisarts. Tijdens dit proces heb je persoonlijk contact met een radioloog, die je direct na afloop de resultaten laat zien en toelicht. Op deze manier weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.