074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Nierstenen

Nierstenen vinden hun oorsprong in de nieren. De nieren hebben het verwijderen van afvalstoffen en het regelen van de vochtbalans, evenals het aanmaken van hormonen als functie. Ook wordt in de nieren urine aangemaakt.

Nierstenen en Bodyscan

Heb je last van klachten of maak je je zich zorgen over de eventuele aanwezigheid van nierstenen? Standaard wordt er in de Regular Bodyscan, Royal Bodyscan en de First Bodyscan onderzoek gedaan naar de nieren. Ook is het mogelijk om een gericht onderzoek te doen naar aanwezigheid van nierstenen door middel van een MRI scan, CT scan of een echografisch onderzoek.

Vragen over onderzoek naar de nieren?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 26 80 (bereikbaar 24/7)

Waardoor ontstaan nierstenen?

Nierstenen kunnen ontstaan als je bijvoorbeeld te weinig vocht binnen krijgt of te veel vlees (te veel eiwitten) eet, maar ook als je een urineweginfectie hebt. De urine bevat in bovenstaande situaties dan te veel afvalstoffen.Wanneer deze afvalstoffen achterblijven in de nieren, vormen zich kristallen. Indien deze niet uitgeplast worden, zoals bij de meeste mensen, ontstaan er nierstenen.

Klachten om stenen in de nieren te herkennen

Nierstenen gaan niet altijd gepaard met klachten. Pas wanneer een steen in de urineleider vast komt te zitten, kan er pijn ontstaan. Deze pijn kan gepaard gaan met andere klachten, zoals:

  • Pijn in de onderrug, deze pijn wordt geleidelijk erger en trekt door naar o.a. lies en bovenbeen
  • Misselijkheid
  • Braken
  • Koortsaanvallen
  • Bloed in urine
  • Vaak plassen
  • Drang om te bewegen (veel rondlopen en rusteloosheid)

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scans. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste generatie apparatuur. Een afspraak voor een MRI scan kan al binnen 1 à 2 dagen plaatsvinden, omdat je bij ons geen verwijsbrief nodig hebt van een huisarts. Tijdens dit proces heb je persoonlijk contact met een radioloog, die je direct na afloop van het onderzoek de resultaten laat zien en toelicht. Op deze manier weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.