074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Galstenen

Galstenen ontstaan wanneer galvloeistof te lang in de gal “stil” staat en daardoor indikt. Deze ontstaan meestal in de galblaas. Over de oorzaken is nog weinig bekend. Een oorzaak kan zijn dat de galblaas onvoldoende leeg raakt na een maaltijd. Ook vrouwelijke hormonen (vooral bij zwangerschap) kunnen hierbij een rol spelen. Tevens kan snel afvallen, overgewicht of erfelijkheid een rol spelen bij het ontstaan van galstenen. Galstenen ontstaan vaker bij vrouwen dan bij mannen.

Welke klachten kunnen duiden op galstenen?

Bij galstenen zijn er over het algemeen weinig tot geen klachten. Klachten doen zich voor wanneer de galwegen verstopt raken door een galsteen. Deze komt dan klem te zitten. Eventuele klachten zijn:

  • Erge pijn in de bovenbuik (rechterkant)
  • Braken
  • Misselijkheid
  • Geelzucht
  • Ontlasting zonder (bruine) kleur

Galstenen en de Total Bodyscan?

Komen bovenstaande klachten je bekend voor? Of maak jij je zorgen over de eventuele aanwezigheid van galstenen? Een onderzoek naar galstenen maakt standaard deel uit van de Royal Bodyscan of de First Bodyscan. Ook is het mogelijk om een gericht onderzoek te doen naar aanwezigheid van galstenen door middel van een MRI scan van de bovenbuik. Je kunt vaak al binnen 2 dagen terecht in een van onze locaties, net over de grens in Duitsland.

Meer weten over Galstenen?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Heb je liever direct contact? Bel dan: +31 (0)74 255 26 80 (bereikbaar 24/7)

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het maken van MRI scans. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste generatie apparatuur. Een afspraak voor een scan van de bovenbuik kan al binnen 1 à 2 dagen plaatsvinden, bij ons heb je namelijk geen verwijsbrief nodig van een huisarts. Na het onderzoek heb je persoonlijk contact met een radioloog, die je direct na afloop van het onderzoek de resultaten laat zien en toelicht. Op deze manier weet je bij ons dus direct waar je aan toe bent. Wil jij een MRI-scan laten maken van je galblaas? Maak dan een afspraak.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.