074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Beroerte of herseninfarct

Wanneer de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen onderbroken is (geweest) spreekt men van een beroerte (herseninfarct, CVA, attaque, apoplexie). Een deel van de hersenen kan dan afsterven wanneer het achterliggende hersenweefsel niet meer genoeg zuurstof krijgt. De onderbreking kan worden veroorzaakt door een stolsel dat een slagader blokkeert (hersentrombose), een bloeding rond of in de hersenen (hersenbloeding) of een propje dat van een ander deel van het lichaam de slagader in de hersenen verstopt (embolie).

Van de 41.000 Nederlanders die jaarlijks een beroerte krijgen, overlijden ca. 8000 patiënten binnen een jaar nadat ze voor de eerste keer zijn opgenomen in het ziekenhuis. In Nederland is een beroerte de tweede doodsoorzaak bij vrouwen en de derde oorzaak bij mannen. Een herseninfarct is ook een belangrijke oorzaak van invaliditeit. Het treft in 75% van de gevallen iemand van 65 jaar of ouder,

Onderzoek naar vaatproblemen en de Bodyscan

Ben jij familiair belast met hart- en vaatziekten? Heb jij één of meerdere van de bovengenoemde risicofactoren en wil je weten hoe het met jouw vaten gesteld is, dan kun je een gericht onderzoek naar de bloedvaten (slagaders) uit laten voeren via Privatescan. Ook is het mogelijk, wanneer er nog geen klachten zijn, om een Bodyscan uit laten voeren. Tijdens een Privatescan Total Body Scan wordt standaard een MRI scan hoofd en halsvaten gemaakt.

Vragen over de MRI scan hoofd en halsvaten?

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies, hulp nodig bij het kiezen van het juiste onderzoek of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Heb je liever direct contact? Bel dan (bereikbaar 24/7)

Oorzaken herseninfarct?

Er zijn verschillende risicofactoren die de kans op een beroerte of herseninfarct vergroten. Roken is een grote risicofactor en ook een hoge bloeddruk brengt een risico op een beroerte met zich mee. Tevens zijn ouderdom (aderverkalking), ongezonde levensstijl, diabetes en een verhoogd cholesterol ook risicofactoren. De kans op een (nieuwe) beroerte kan kleiner worden gemaakt wanneer deze risicofactoren aangepakt worden (o.a. door gezonder eten en voldoende lichaamsbeweging).

Symptomen beroerte

Een beroerte (hersenbloeding) kan men meestal niet aan zien komen, omdat dit erg plotseling kan ontstaan. Een aantal symptomen die een indicatie geven dat er infarct (geweest) is, zijn:

  • Verlammingen/verdoofd gevoel in het gezicht en/of lichaam
  • Warrig spreken verlies/verstoring van het gezichtsvermogen
  • Tintelingen
  • Ernstige hoofdpijn ( meestal bij een hersenbloeding)
  • Duizeligheid

Deze symptomen hoeven niet allemaal plaats te vinden en kunnen in verschillende combinaties voorkomen.

Privatescan geeft snel duidelijkheid

Privatescan is al ruim 12 jaar gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek. Binnen enkele dagen kun je al terecht voor een total bodyscan of MRI scan. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste apparatuur. Bijvoorbeeld een 3.0 tesla MRI van Siemens. Voor een afspraak heb je geen verwijsbrief nodig. Tijdens het hele proces heb je persoonlijk contact met artsen, die je direct na afloop van het onderzoek de resultaten laat zien en toelichten. Op deze manier weet je direct waar je aan toe bent.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.