074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Ria Valk op bezoek bij Privatescan voor Total Body Scan

Ria Valk is geboren op 11 februari 1941 te Eindhoven, maar is opgegroeid in Amsterdam en debuteerde als zangeres en actrice in 1959. Ze begon haar carrière als Elvis Presley imitator en als zingende cowgirl. Haar eerste single “Rocking Billy” verscheen in 1960 en scoorde een nummer 4 positie in de Nederlandse Top 40. Ria scoorde hit na hit met haar Nederlandstalige Rock & Roll muziek. Later legde Ria zich voornamelijk toe op het komische genre met onder andere veel carnavalshits zoals “Janus pak me nog een keer”, “Leo” en “Jans Pommerans”. Eind jaren ’80 speelde ze een rol in de tv-serie Zeg ‘ns AAA van Chiem van Houweninge. Het vroegere tieneridool van Nederland trekt na 50 jaar nog steeds volle zalen. Ook zijn er plannen voor een nieuwe tv-serie. Ria Valk, een heerlijke Amsterdamse vrouw met dito humor.

Klik hier voor het gehele artikel in PDF

Heerlijk om te weten dat ik nog jaren door kan!

Ria Valk in MRI scan

Ria Valk in MRI scan

Wij ontmoeten haar na haar Total Body Scan van Privatescan in restaurant Aubère in Laren. “Heerlijk om te weten dat ik nog jaren door kan!”, begint Ria: “Ik roep het wanneer ik het maar kan. Doe een Total Body Scan bij Privatescan!!! Weet je, ik heb net mijn grote jubileumpartij achter de rug. Bijna al mijn bekende collega’s waren aanwezig en ik heb met tranen in mijn ogen gestaan bij diverse optredens. Speciaal voor mij! Mijn man zou zo trots geweest zijn”. Ria’s man is ruim 35 jaar geleden overleden aan de gevolgen van darmkanker. “Het is toen zo snel gegaan. Voor wij het wisten was hij er niet meer. En je leeft dan op de automatische piloot. Je moet door!”

Wat opvalt is dat Ria er bijzonder goed uitziet op haar 70ste! “Ik smeer al 20 jaar een crème van cactusplanten. Ik ben hier na 20 jaar weer het gezicht voor geworden en het helpt echt! Je kunt het bestellen bij GarantÔMatic. En ik voel me jong van binnen. Natuurlijk, je wordt ouder. Maar van binnen voel ik me nog net zoals 40 jaar geleden. Ik wilde al zo lang en Total Body Scan doen, maar het kwam er niet van. Zelfs nu op mijn 70ste ben ik hier niet bang voor geweest. Immers, als ze iets vinden ben je er toch vroeg bij.” Mijn buurvrouw Eline kent Frank Hefti, de eigenaar van Privatescan, persoonlijk goed en zij heeft ervoor gezorgd dat ik dit heb kunnen doen!

Omdat ik met mijn jubileum veel op tv ben geweest en ook ‘live’, kon ik te pas en te onpas zeggen dat iedereen zo’n scan moet doen bij Privatescan. Het geeft je zo’n rust. Ik heb altijd gezond geleefd, maar drink ook een wijntje op zijn tijd. Ik sport drie keer per week, eet veel fruit en volkorenbrood. En af en toe kan ik heerlijk ontspannen in het zonnige Spanje. Ook drink ik veel thee met kaneel en honing, omdat mijn cholesterol naar beneden moest. Omdat ik heel vroeg onder de scan moest, heeft Privatescan een heerlijk hotel geregeld, zodat ik ’s avonds nog even lekker een wijntje heb kunnen drinken om vervolgens de volgende dag nuchter in de kliniek te verschijnen.

Na het bloedprikken was het eindelijk tijd voor een kopje koffie en broodje, en dat smaakte naar meer! Toen ik onder de MRI scan moest werd ik helemaal ingepakt. Ik leek wel een mummie! Het was totaal niet vervelend alleen hadden ze geen goede muziek, haha! Toen ik de uitslag kreeg vroeg ik als eerste hoe het met mijn lever was, dat was helemaal goed en met mijn hart ook. Ik heb wel last van artrose in mijn hals en heup. Maar ja, dat is niet gek voor mijn leeftijd. Weet je, dit onderzoek heeft mij zo een kick gegeven! Ik heb nog heerlijk een paar jaar tegoed! Ik heb allemaal nieuwe plannen. Zo heb ik zin om een nieuwe cd te gaan maken. Iets met jazz in een uptempo. Kortom, ik heb zin in de toekomst!”

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.