074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Mandy Huydts krijgt duidelijkheid over haar gezondheid bij Privatescan

In de vorige editie van Dito Magazine kon u lezen waarom zangeres Mandy Huydts graag wilde wetenhoe het met haar gezondheid isgesteld. De Frogette heeft veel met haar gezondheid te stellen gehad. Op haar zestiende kreeg ze een ongeluk met de fiets, dat haar eenwhiplash bezorgde. Ook komen in haar familie hart- en vaatziekten en trombose voor. Daarnaast kende ze een zeer moeizame bevalling, had ze een melanoom (vorm van huidkanker) en kreeg zij enkele jaren geleden een uitval.

Klik hier voor het gehele artikel in PDF

Ik wil nu graag weten hoe het met mijn gezondheid is

bloed-afnemen-mandy-huydts

Bloed afnemen Mandy Huydts

Haar keuze voor een Total Body Scan was dus een logische keuze. “Mijn besluit om voor een Total Body Scan te gaan, kwam voort uit het feit dat als ik een specialist bezoek de standaardopmerking ‘Maar, mevrouw, u ziet er toch gezond uit?’ echt mijn keel uit komt. Ik heb zoveel te kampen gehad met mijn gezondheid en voelde mij ook een tijd echt niet goed. Daarom, dokter, wil ik nu toch wel graag weten hoe het met mijn gezondheid is!”

Enige weken later vergezelde Dito Magazine Mandy Huydts naar een van de kliniekenvan Privatescan in Gütersloh. De reis vloog letterlijk om dankzij het fijne gesprek met Mandy over haar carrière en gezin. Deze warme, vrolijke en spontane vrouw is al op jonge leeftijd begonnen met zingen. “Al vroeg wist ik dat ik graag zangeres wilde worden. Ik heb de kans gekregen om bij Kinderen voor Kinderen te zingen, en even later was onze meidengroep Frizzle Sizzle een feit. Nu kennen mensen mij als één van de Frogettes, maar ook spreek ik stemmetjes in bij kinderfilms en -series. Dat is zo leuk om te doen!”

Eenmaal aangekomen in Gütersloh worden wij hartelijk welkom geheten door een medewerker van Privatescan. Hij zal Mandy deze dag begeleiden en als tolk fungeren. “Wij vinden dat iedere cliënt persoonlijk begeleid moet worden. Dit om alle taalbarrières weg te nemen, maar bovenal om, waar nodig, extra toelichting en zorg te geven.” De kliniek heeft een informele en moderne uitstraling en telt diverse privékamers, die nog het meest lijken op hotelkamers. De kamers zijn ruim, licht en modern ingericht, waardoor je je meer op je gemak voelt. Hier kan Mandy zich straks terugtrekken tussen de onderzoeken door.

Allereerst wordt bloed en urine afgenomen. Deze zullen worden gecontroleerd op diverse afwijkingen voor een uiterst nauwkeurig resultaat. In de onderzoekkamer komen de verschillende specialisten met wie Mandy deze dag te maken heeft, zich persoonlijk voorstellen. “Hier gaat het er toch wel anders aan toe dan in Nederland”, zegt Mandy. “Goed dat ze op deze spontane manier mij zo op mijn gemak laten voelen. De uitleg is duidelijk. En ik ben niet zenuwachtig, maar juist erg nieuwsgierig naar wat deze dag mij te brengen heeft.” Op naar de MRI scan, een onderzoek dat ongeveer een uur zal gaan duren. Door middel van een infuus met contrastvloeistof zullen ook de aderen en hoofdslagaderen in kaart worden gebracht om afwijkingen te ontdekken of uit te sluiten. Het hele lichaam, zoals de organen, bloedvaten en wervelkolom, zal door deze scan in beeld worden gebracht bij radioloog Herr Doktor Badzies, die later de resultaten met Mandy zal gaan bespreken.

Na een kop koffie en een broodje is het tijd voor het cardiologisch onderzoek. Zowel in rust als onder inspanning (fietstest) worden de longen en het hart nagekeken. Na de fietssessie moet Mandy blazen om haar longinhoud te laten bepalen. Met een lach wordt Mandy verteld dat zij een meer dan goed resultaat heeft. “Gelukkig wel, want met al dat zingen en niet roken zou het wel heel shocking zijn geweest als dit niet goed zou zijn”, grapt Mandy. Nog één onderzoek en dan volgt het eindresultaat. Bij de cardioloog worden Mandy’s gezondheidsklachten gedetailleerd doorgenomen. De arts legt uit dat hij middels een echografie van het hart veel hierover kan uitsluiten. Het onderzoek is niet geheel pijnloos, omdat het hart toch wat dieper achter de ribben zit. Al snel wordt duidelijk dat er een kleine lekkage zit in de linkerhartklep/- kamer. Op zich kan dit geen kwaad; je kunt er oud mee worden. Maar om alles uit te sluiten, adviseert de cardioloog Mandy toch jaarlijks de specialist te bezoeken om het in de gaten te houden.

Als wij even later de kamer van Herr Doktor Badzies betreden, zien wij de onderzoeksresultaten van Mandy op het computerbeeldscherm. Overduidelijk komt een nekhernia naar voren. Deze kan de uitvallen bij Mandy verklaren, evenals de hoofdpijnen. Er zijn echter geen aneurysma’s te zien. Het algehele beeld is goed en dus verkeert Mandy in een goede, gezonde conditie. “Over twee weken heb ik een afspraak in Nederland bij mijn neuroloog. Ik kan niet wachten om deze beelden en resultaten aan hem voor te leggen, want ik ben erg benieuwd of de nekhernia de oorzaak is van mijn klachten. Ik ben zo opgelucht dat ik nu ook zelf in mijn lichaam kan kijken.

En ik kan je verzekeren: dat is een heel aparte gewaarwording. Van buiten kun je niet zien, beste heer en mevrouw dokter, hoe het van binnen met iemand gaat. Dat is mij heel duidelijk geworden. Ik raad dan ook iedereen aan zuinig op zijn lichaam te zijn en voor een Total Body Scan van Privatescan te gaan!”

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.