Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Maagonderzoek

Met een maagonderzoek kan de binnenkant van de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm nauwkeurig worden bekeken. Een maagonderzoek, ook wel gastroscopie genoemd, kan duidelijkheid brengen wanneer u pijnklachten heeft in het bovenste gedeelde van de buik. Bij Privatescan kunt u al binnen twee dagen terecht voor een maagonderzoek.

Hoe werkt een maagonderzoek

Maagonderzoek

Het maagonderzoek wordt verricht met een gastroscoop. Voorafgaand aan het onderzoek krijgt u een keelverdoving door middel van een spray. Vervolgens brengt de arts een flexibele en bestuurbare slang via de mond en de keel naar de maag. Om goed zicht te krijgen in uw maag wordt er wat lucht door de gastroscoop geblazen. Door lucht in te blazen ontplooien de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm zich. Tijdens het maagonderzoek neemt de arts een monster van het maagslijmvlies welke in het laboratorium onderzocht wordt op de aanwezigheid van een bacterie die een ontsteking van het maagslijmvlies kan veroorzaken.

Het is mogelijk om het maagonderzoek met een roesje te ondergaan. Hierdoor kunt u zich suf en slaperig gaan voelen. Het is dan aan te raden om iemand mee te nemen die u kan begeleiden naar het onderzoek en u naar huis kan brengen. Het maagonderzoek neemt zo’n 10 tot 20 minuten in beslag.

Wanneer een maagonderzoek

Er kunnen meerdere aanleidingen zijn om een maagonderzoek te ondergaan. Aanleidingen voor een maagonderzoek kunnen zijn:

 • Pijnklachten in het bovenste gedeelte van de buik
 • Misselijkheid
 • Buikpijn
 • Gebrek aan eetlust
 • Onverklaarbaar gewichtsverlies
 • Brandend maagzuur
 

Waarop onderzoekt het maagonderzoek

Tijdens het maagonderzoek kunt u op de volgende aandoeningen worden onderzocht:

 • Ontstoken maagvlies
 • Maagzweren
 • Zweren aan de twaalfvingerige darm
 • Infecties
 • Maagtumoren
 • Brandend maagzuur

Maagonderzoek en de Total Body Scan

Het maagonderzoek maakt standaard deel uit van het First Total Body Scan pakket. Wanneer u naast maagproblemen ook andere lichamelijke klachten heeft waarvan u de oorzaak wilt weten, is het aan te raden om voor de First Body Scan te kiezen. Ook is het mogelijk om het maagonderzoek als aanvullend onderzoek bij te boeken op het Royal Total Body Scan pakket.

Heeft u alleen klachten aan uw maag? Het maagonderzoek is ook als los onderzoek in te boeken bij Privatescan.

 

Informatie aanvragen of afspraak maken

Wilt u weten wat de oorzaak is van uw brandende maagzuur? Bent u benieuwd hoe het onderzoek in zijn werk gaat? Of heeft u andere vragen over het onderzoek? De onderzoekscoördinatoren van Privatescan helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen of het inplannen van een afspraak.

Wij zijn telefonisch bereikbaar onder het telefoonnummer 074 - 255 26 80 of via het contactformulier op deze website.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
9/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect hoefde nergens te wachten de Duitse artsen niets op aan te merken er was een tolk aanwezig indien je het niet begreep je tekst en uitleg te geven. voor 100 tevreden en ik zou het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.