Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Oorzaken longkanker

Roken is de belangrijkste oorzaak van longkanker. Van alle mensen met longkanker heeft 90 % gerookt. Daarnaast is 3 % van de gevallen ook nog eens toe te schrijven aan het “passief roken”, dat zijn per jaar 200 mensen. Van elke vier rokers overlijdt er een vroegtijdig door roken. Nederland telt op dit moment ruim 4.000.000 rokers, dat betekent dat op lange duur totaal 1.000.000 miljoen mensen door roken zullen overlijden. Daarvan waarschijnlijk vele aan longkanker of andere aandoeningen aan de longen. Op dit moment overlijden jaarlijks zo`n 7000 mannen en 1700 vrouwen aan longkanker. In totaal overlijden er ongeveer 25.000 mensen aan de gevolgen van roken, hierbij gaat het dus niet alleen om longkanker maar ook om bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en luchtwegaandoeningen.

Blootstelling aan kankerverwekkende stoffen verhoogt risico longkanker

Naast roken zijn er ook aanwijzingen dat mensen die langdurig blootstaan aan kankerverwekkende stoffen ook meer risico lopen op longkanker. Asbest is een van de stoffen die de kans op longkanker vergroot omdat asbest en roken elkaar versterken. Radon kan ook een rol spelen bij het ontstaan van longkanker. Radon is een radioactief gas dat overal in de aardkorst voorkomt, met name in rotsachtige gebieden. De radonconcentraties zijn in Nederland erg laag. Naast radon en asbest vergroten ook chroom, nikkel, beryllium, arseen en minerale oliën de kans op longkanker.
Luchtvervuiling in steden is ook een belangrijke risicofactor. Mensen die al een longaandoening hebben en mensen die in de metaalindustrie werken hebben een vergrote kans op longkanker.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Duijkers
8/10

"Bodyscan vanwege vage klachten"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.