Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Wat is huidkanker

Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij de blanke mens. Jaarlijks worden in Nederland ca. 25.000 nieuwe gevallen van huidkanker geregistreerd waarvan ca. 3.000 mensen het kwaadaardige melanoom hebben en ca. 400 mensen sterven aan de gevolgen hiervan. De laatste berekeningen wijzen erop dat 1 op de 6 Nederlanders huidkanker zal ontwikkelen. In de meeste gevallen kan huidkanker genezend behandeld worden.

Kanker is een ongeremde deling van lichaamscellen. Deze cellen vormen een goedaardig gezwel of een kwaadaardige tumor. Een huidkankercel ontstaat door DNA-schade welke vaak wordt veroorzaakt door UV-straling. In de meeste gevallen van DNA-schade, treden verschillende specifieke lichaamseigen reparatiesystemen in werking, die de beschadigde cellen verwijderen. Zijn deze daarentegen beschadigd of is de DNA-schade in de verschillende huidcellen te groot, dan ontstaat huidkanker of een voorstadium ervan.

Drie soorten huidkanker

Melanoom

Het melanoom is de meest kwaadaardige vorm van huidkanker die uit een moedervlek kan ontwikkelen of op de gezonde huid kan ontstaan. Deze huidkanker heeft de neiging zeer snel uit te zaaien en is daarom zeer gevaarlijk. Jaarlijks ca. 3000 nieuwe patiënten.

Plaveiselcelcarcinoom

Het plaveiselcelcarcinoom of spinocellulairecarcinoom is eveneens een kwaadaardige vorm van huidkanker die ook kan uitzaaien. Deze huidkanker ontstaat meestal uit ruwachtig aanvoelende afwijkingen op de huid. Jaarlijks ca. 4000 nieuwe patiënten.

Basaalcelcarcinoom

Het basaalcel carcinoom is de minst kwaadaardige vorm van huidkanker omdat het alleen in zeldzame gevallen uitzaaiingen veroorzaakt. Het basaalcelcarcinoom wordt meestal veroorzaakt.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. Tahmasian
8/10

"Alles goed"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.