Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Hartonderzoek

Met het cardiologie pakket van Privatescan wordt uw hart onderzocht op verschillende aandoeningen. Met diverse onderzoeken wordt de conditie van uw hart bepaald en worden ook uw longen getest. Het cardiologie pakket extra is standaard opgenomen in de verschillende Total Body Scan pakketten van Privatescan. Tijdens het cardiologie pakket worden de onderstaande onderzoeken uitgevoerd.

Consult met een cardioloog / internist

Voorafgaand aan het cardiologisch onderzoek heeft u een gesprek met een cardioloog of internist. Indien gewenst kan één van de begeleiders van Privatescan aanwezig zijn om u te helpen met het vertalen van en naar het Duits.

Consult met cardioloog

ECG hart rust

Een ECG van het hart in rust registreert de elektrische activiteit van het hart terwijl u in rust bent. Met het rust-ECG kan er informatie worden ingewonnen over het hartritme, eventuele beschadigingen aan het hart of een mogelijke verdikking van de hartspier.

Op de onderzoeksdag mag uw huid niet ingesmeerd worden met lotion, olie, zalf of crème, omdat de elektrodes van het ECG apparaat hierdoor niet goed op de huid blijven zitten. Tijdens het onderzoek met de ECG, wat ongeveer 15 minuten duurt, dienen het bovenlichaam en de enkels te worden ontbloot.

ECG hart inspanning

ECG inspanning

Met een ECG van het hart onder inspanning, ondergaat u een ECG terwijl u zich inspant op een speciale fiets. Tijdens het fietsen wordt er gekeken naar veranderingen die kunnen duiden op een tijdelijk optredend zuurstoftekort en wordt er ook gelet op hartritmestoornissen.

Wanneer u reeds een bestaande hartafwijking, longembolie of trombose heeft, is het niet mogelijk om een inspannings-ECG te ondergaan. Net als bij een rust-ECG mag het lichaam op de onderzoeksdag niet worden ingesmeerd met lotion, olie, zalf of crème. Ook is het niet verstandig om op de onderzoeksdag koffie of andere cafeïne houdende dranken te nuttigen.

Tijdens het onderzoek neemt u plaats op een speciale hometrainer waarop u zo’n 10 tot 15 minuten zal gaan fietsen. Om uw hartslag omhoog te krijgen, wordt de weerstand die u tijdens het fietsen voelt steeds iets hoger. De mate van weerstand is afhankelijk van uw leeftijd en geslacht. Tijdens het fietsen vindt er continu registratie van uw hart plaats en wordt uw bloeddruk regelmatig gemeten.

Echocardiografie / Doppler hart

De Doppler echocardiografie is een bepaald type echocardiografie waarbij de stroomsnelheid en stroomrichting van het bloed in het hart en de grote vaten wordt bepaald. Tevens wordt de conditie van de hartspierwand, hartkleppen en hartkamers bekeken. Dit gebeurt aan de hand van variaties in de frequenties van ultrasone trillingen.

Longfunctietest

Er bestaan twee verschillende longfunctietesten: een spirometrie en een longvolumetest. De laatstgenoemde wordt voornamelijk gebruikt bij bestaande aandoeningen zoals COPD. Spirometrie wordt vaker gebruikt voor preventief onderzoek en wordt dan ook gebruikt door Privatescan.

Informatie aanvragen

Wilt u weten in welke Total Body Scan pakketten het cardiologie pakket is opgenomen? Bent u benieuwd hoe de onderzoeksdag zal verlopen? Of wilt u een afspraak inplannen?

De medewerkers van Privatescan helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen of het inplannen van een afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar onder het telefoonnummer: 074 - 2552680

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. Duivenvoorde
8/10

"Snelle service bij Privatescan"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.