Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Darmonderzoek (coloscopie)

Darmkanker is één van de ernstigste kankersoorten die er zijn. Het is echter vaak goed te genezen wanneer het vroegtijdig ontdekt wordt. Met het darmonderzoek van Privatescan kunnen tumoren in een vroegtijdig stadium worden ontdekt. Bij Privatescan kunt u al binnen twee dagen terecht voor een darmonderzoek.

Darmonderzoek preventief of wegens klachten

Darmonderzoek

Darmkanker ontwikkelt zich vrijwel altijd uit een darmpoliep. Een poliep is een uitstulping of een verdikking van het slijmvlies aan de binnenkant van de darm. Poliepen zijn goedaardig maar een enkeling kan uitgroeien tot kwaadaardige tumoren. Het is daarom zaak om darmpoliepen vroegtijdig te ontdekken zodat deze ook op tijd kunnen worden weggenomen.

Klachten als gevolg van darmkanker kunnen zich vaak pas in een laat stadium openbaren. Hierdoor wordt darmkanker bij veel patiënten pas laat ontdekt. Om de kans op genezing te vergroten is het van belang dat darmkanker in een zo vroeg mogelijk stadium wordt ontdekt. Met het darmonderzoek van Privatescan kunnen tumoren in een vroeg stadium worden opgespoord. Hierdoor kan snel met behandeling worden begonnen waardoor de kans op genezing zal toenemen. Darmkanker voorkomen is natuurlijk altijd beter dan deze te moeten genezen. De kans op het krijgen van darmkanker word sterk beïnvloed door uw levenstijl en door erfelijkheid. Deze risicofactoren voor darmkanker kunt u grotendeels zelf beinvloeden.

Wanneer een darmonderzoek

Er kunnen verschillende klachten zijn die aanleiding kunnen geven tot het uitvoeren van een darmonderzoek. Wanneer u last heeft van één van de volgende klachten kan het aan te raden zijn om een darmonderzoek te ondergaan:

  • Aanhoudend bloed in de ontlasting
  • Veranderingen in de samenstelling en regelmaat van de ontlasting
  • Teerachtige, zwarte ontlasting
  • Verminderde eetlust
  • Aanhoudende buikpijn
  • Vreemd gevoel na het slikken van eten in de buurt van het borstbeen (alsof het eten niet wegglijdt)
  • Onverklaarbaar gewichtsverlies
  • Duizeligheid en vermoeidheid; dit kan duiden op de gevolgen van bloedverlies
  • Overgeven van bloed
  • Chronische hik

Als preventief medisch onderzoek word een darmonderzoek geadviseerd vana 50 jaar. Darmkanker is doorgaans een langzaam groeiende kankervorm. De wetenschap adviseerd daarom het darmonderzoek iedere 5 jaar te herhalen. 

 

Hoe werkt het darm onderzoek

Het darmonderzoek duurt 15 tot 30 minuten. Bij het darmonderzoek bekijkt de arts met een  flexibele slang (colonscoop) de binnenkant van de dikke darm. Tijdens het darm-onderzoek ligt u op uw linkerzij op een tafel. De arts brengt de colonscoop via de anus de endeldarm in. Vervolgens word de colonscoop langzaam steeds verder de darm ingebracht. Om de darmwand goed zichtbaar te kunnen maken wordt er lucht in de darmen geblazen. Het inbrengen van de colonscoop en het inblazen van lucht is niet pijnlijk omdat het onderzoek met behulp van een roesje zal worden uitgevoerd. 

Wanneer er een afwijking wordt gezien, zal hiervan een stukje weefsel worden weggenomen (biopsie). Voorafgaand aan het darmonderzoek neemt u een middel in om de darmen schoon te maken. Een colonscopie kan niet plaatsvinden wanneer uw dikke darm nog is gevuld met ontlasting.

Virtueel Darm-onderzoek (CT scan van de darmen). Voor mensen die liever niet inwendig willen worden onderzocht, of waarbij een onderzoek met behulp van een coloscoop niet mogelijk is, kan dit onderzoek ook met een CT scan worden uitgevoerd. Dit is een onderzoek waarbij er niet met instrumenten naar binnen zal worden gegaan en is daardoor volkomen pijnloos. 

Voor meer informatie over de mogelijkheden belt u: 074 - 255 26 80

Darmonderzoek in Total Body Scan

Het darmonderzoek maakt standaard deel uit van het First Total Body Scan pakket. Wanneer u één van de andere bodyscan onderzoeken wilt ondergaan, maar toch uw darmen onderzocht wilt hebben, kan het darmonderzoek als aanvullend onderzoek worden bijgeboekt. Tevens is het mogelijk om het darmonderzoek als gericht onderzoek uit te laten voeren. Wanneer u benieuwd bent welke onderzoeken er worden uitgevoerd in de verschillende Total Body Scan pakketten, kijk dan in het overzicht.

 

Afspraak maken of informatie aanvragen

Wilt u weten hoe u zich moet voorbereiden op het darmonderzoek? Bent u benieuwd op welke aandoeningen u onderzocht wordt? Of heeft u andere vragen die betrekking hebben op het onderzoek? De medewerkers van Privatescan helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen of het inplannen van een afspraak.

Wij zijn telefonisch bereikbaar onder het telefoonnummer 074 - 255 26 80

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. Duivenvoorde
8/10

"Snelle service bij Privatescan"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.