074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Wordt er bij een bodyscan altijd wat gevonden?

Nee, bij een bodyscan wordt niet altijd iets gevonden. Een bodyscan is bedoeld om een gedetailleerd beeld te krijgen van het lichaam en om mogelijke gezondheidsproblemen op te sporen voordat er symptomen optreden. Alle onderzoeken worden beoordeeld door medisch specialisten. Deze weten heel goed onderscheid te maken tussen ernstige aandoeningen en onschuldige afwijkingen. Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden dat veel afwijkingen die gevonden worden tijdens een bodyscan goedaardig zijn en geen behandeling vereisen.

Om het risico op afwijkingen te beperken is het belangrijk om regelmatig gezondheidscontroles te ondergaan. Daarnaast worden gezonde levensstijl gewoonten zoals regelmatige lichaamsbeweging, gezond eten en niet roken sterk geadviseerd.

Een bodyscan is niet alleen bedoeld om afwijkingen in het lichaam te vinden. Zo kan een bodyscan erg goed ingezet worden om de progressie van een bepaalde behandeling in kaart te brengen. Als in de loop van tijd bepaalde afwijkingen niet verslechteren of zelfs verbeteren kan door middel van een bodyscan bevestigd worden dat de behandeling zinvol is.

Magnetom vida mri
Zo werkt de Total Bodyscan
veel-gestelde-vragen

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd hoe een onderzoek in zijn werk gaat? Of wil je weten wat de MRI scan nou precies doet?

Veelgestelde vragen

Kennisbank

Ben je op zoek naar informatie over aandoeningen, symptomen of specifieke onderzoeken?

Kennisbank

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.