074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Wordt de bodyscan vergoed?

Nee, voor een total bodyscan hebben zorgverzekeringen geen vergoeding beschikbaar gesteld. Dit betekent dat je de kosten van een bodyscan zelf moet betalen. Ben je verzekerd bij ONVZ en heb jij het superfit pakket, dan kan het zijn dat je een gedeeltelijke vergoeding krijgt. Dit pakket kan door nieuwe klanten van ONVZ echter niet meer worden afgesloten.

Waarom zou je kiezen voor een total bodyscan?

Een total bodyscan kan inzicht geven in hoe gezond jouw lichaam op dit moment is en eventuele aandoeningen of risicofactoren vroegtijdig signaleren. Het kan bijvoorbeeld rust geven als hart- en vaatziekten veel voorkomen in jouw familiegeschiedenis. De bodyscan bestaat uit verschillende onderzoeken zoals een MRI-scan, CT-scan, kardiologie onderzoeken, bloed- en urinetesten, echografie onderzoeken, hartfilmpjes etcetera. Op basis van de resultaten kun jij samen met de arts kijken naar welke vervolgstappen nodig zijn.

Privatescan – Jouw Partner in Preventief Gezondheidsmanagement

Privatescan richt zich op preventief gezondheidsmanagement en heeft meer dan 15 jaar ervaring met het aanbieden van hoogwaardige screening en bodyscans op maat. Je kunt terecht voor diverse bodyscan pakketten met medische onderzoeken die passen bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Wat kost een total bodyscan bij Privatescan?

Privatescan biedt verschillende pakketten aan die in prijs en qua inhoud kunnen. Er is al een bodyscan pakket vanaf € 990,- . De kosten hangen af van het aantal en type onderzoeken en de tijd dat deze in beslag nemen. Naast de standaard bodyscan pakketten bieden wij voor particulieren en bedrijven ook screeningspakketten op maat aan, zodat werkgevers meer aandacht kunnen besteden aan preventieve gezondheidszorg voor hun werknemers.

Waarom kiezen voor Privatescan?

Bij Privatescan werken we uitsluitend met ervaren specialisten en modernste apparatuur. Je wordt ontvangen door een persoonlijke gastheer of -vrouw die je gedurende het hele traject begeleidt en kunt altijd rekenen op een professioneel advies en nazorg.

Al onze onderzoeken zijn gericht op preventief gezondheidsmanagement en helpen om eventuele aandoeningen of risicofactoren vroegtijdig te detecteren. Ook hanteren we een strikte privacy policy waarbij alle gegevens vertrouwelijk worden behandeld.

We begrijpen dat preventieve geneeskunde niet alleen weggelegd hoort te zijn voor de elite, maar dat iedereen die investering in zichzelf zou moeten kunnen maken. Daarom hanteren we scherpe tarieven.

Overweeg jij ook een total bodyscan?

Je hebt nu antwoord gekregen op de vraag óf een total bodyscan vergoed wordt door zorgverzekeraars: nee, dat is niet het geval. Wel kun je bij Privatescan terecht voor hoogwaardige medische screenings op maat, zodat je zelf inzicht krijgt in hoe jouw lichaam ervoor staat en eventuele aandoeningen of risicofactoren vroegtijdig kunt signaleren. Op die manier kun jij op tijd adequate stappen ondernemen en zo bijdragen aan een betere gezondheid.

Kies voor Privatescan als partner in jou persoonlijke preventieve gezondheidsmanagement.

Meer informatie over aandoeningen, symptomen en onderzoeken?

Liever persoonlijk advies bij het kiezen van het juiste onderzoek? Of wil je graag een afspraak maken? Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn voor een onderzoek. Bel: +31 (0)74 255 26 80 bereikbaar (24/7)

Veelgestelde vragen

Wat is een bodyscan?

Een bodyscan is een preventief medisch onderzoek waarbij het gehele lichaam van binnen en buiten wordt gescand en onderzocht, met als doel om eventuele afwijkingen op te sporen en risicofactoren in kaart te brengen. Tijdens een bodyscan kan gebruik worden gemaakt van verschillende technieken, waaronder een MRI-scan, CT-scan, ECG, Echografie, röntgenfoto’s en bloed- en urine onderzoeken. Hierdoor kan elk deel en van het lichaam, organen en bloedvaten zorgvuldig worden bestudeerd.

Wat kost een bodyscan?

En vaak gestelde vraag aan Privatescan is: Wat kost een Bodyscan? De kosten van een Total Bodyscan variëren, afhankelijk van het onderzoek programma of basis pakket dat je kiest. De standaard programma’s variëren van een onderzoek van je lichaam met behulp van 6 MRI scans, tot programma’s waarbij ook het hart en bloedvaten, bloed en urine onderzocht worden. De standaard pakketten heten Regular Bodyscan, Royal Bodyscan en Royal plus Bodyscan.

Wordt de rug onderzocht bij een Total Bodyscan?

Ja, bij Privatescan wordt met een extra MRI scan van de rug bij een Total Bodyscan onderzoek gedaan naar afwijkingen in je rug. Naast onderzoek van je vitale organen en bloedvaten nemen uitgebreid de tijd om de nek, bovenrug of onderrug te scannen. Wil je de gehele wervelkolom gescant hebben? dan kun je een MRI scan van de gehele rug bij boeken. Op die manier krijgen we een compleet beeld van je gezondheidssituatie en kunnen we indien nodig vervolgstappen ondernemen.

Waarom zou je een bodyscan uitvoeren?

Ben je benieuwd waarom je een bodyscan zou moeten laten uitvoeren? Een bodyscan kan je helpen om vroegtijdig mogelijke gezondheidsproblemen te ontdekken en inzicht te krijgen in jou risicofactoren. Door middel van geavanceerde apparatuur kunnen wij foto’s maken van vitale organen, bloedvaten en gewrichten in je lichaam. Het doel daarbij is om mogelijke problemen te kunnen zien voordat ze tot klachten leiden en ernstig worden. Zo kun jij tijdig actie ondernemen en blijf jij gezond. Daarnaast is het ook heel geruststellend om te weten dat alles in orde is met jouw lichaam. Een bodyscan geeft meer inzicht in je gezondheid.

Wat zijn de voor- en nadelen van een bodyscan?

Wat zijn de voor- en nadelen van een bodyscan? Dat is een vraag die ons regelmatig gesteld word. De essentie van een bodyscan is het zo vroeg mogelijk detecteren van mogelijke gezondheidsproblemen in het lichaam. Hier zijn zowel voordelen als nadelen aan verbonden:

Voordelen Bodyscan:

  • Vroege detectie van eventuele gezondheidsproblemen: Een bodyscan kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van gezondheidsproblemen zoals kanker, hart- en vaatziekten en andere aandoeningen die geen duidelijke symptomen vertonen in de beginfase.
  • Geruststelling: Een scan hoeft niet altijd problemen te laten zien. Het resultaat kan dus erg geruststellend werken voor personen die zich zorgen maken over hun gezondheid.
  • Preventieve gezondheidszorg: De resultaten van een scan hoeven geen duidelijke problemen aan te tonen. Echter laten deze wel de huidige staat van een lichaam zien. Sommige mensen kunnen hiervan schrikken en zien als een wake-up call om hun levensstijl aan te passen en hun gezondheid te verbeteren.

Nadelen Bodyscan: 

  • Kosten: De meeste zorgverzekeraars hebben geen kosten dekking voor een bodyscan, waardoor de kosten voor eigen rekening zijn.
  • Regelgeving: Helaas is het in Nederland bij wet geregeld dat er geen preventief onderzoek kan/mag worden uitgevoerd met als doel het opsporen van kanker zonder vergunning.
  • Afstand: Hoewel in Nederland wetgeving bestaat die het maken van Bodyscans, waarbij contrast wordt gebruikt voor o.a. het vroegtijdig opsporen van kanker verbied, is dit in onze omringende landen geen probleem. Daarnaast is er een chronisch gebrek aan capaciteit en nieuwste generatie 3.0 tesla mri scan apparatuur in Nederland. Dit is geen probleem in buurland Duitsland. Indien jij interesse hebt in een Bodyscan, zul je hiervoor dus naar Duitsland moeten afreizen.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.