074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Hoe lang duren de onderzoeken?

Een  Total Body Scan duurt tussen 3 en 6 uur en is afhankelijk van het gekozen pakket. Daarbij lig je circa 30 -60 minuten in de MRI-scan. Na ontvangst in de kliniek volgt eerst een intakegesprek. Tussendoor is er gelegenheid om iets te eten en drinken. Dit is het geval wanneer is gekozen voor een Total Body Scan met aanvullende onderzoeken. Zoals een cardiologisch onderzoek.

  • Een Regular Total Bodyscan duurt circa 3 uur
  • Een Royal Total Body Scan duurt circa 4 uur
  • Een Royal + Total Bodyscan duurt circa 4,5 uur

Duur van een Cardiologisch onderzoek

Een cardiologisch onderzoek is vanaf de Royal Total Body Scan standaard inbegrepen. Dit onderzoek bestaat uit een rust ECG, een fietstest (ECG), een echo van het hart en een longfunctietest. Alles bij elkaar duurt het cardiologisch onderzoek ongeveer een uur. Een fietstest duurt circa 20 minuten. Na het fietsen kunt je uit fietsen en even opfrissen. De echo van het hart duurt eveneens circa 20 minuten. De longfunctietest neemt enkele minuten in beslag.

Duur van een darmonderzoek

Een darmonderzoek met rustgevend middel kan tussen 15 en 60 minuten duren. Na het onderzoek kun je rustig uitslapen en bijkomen. Indien daartoe aanleiding is, worden poliepen tijdens het darmonderzoek direct verwijderd. Ook kan het zijn dat de arts 1 of meerdere biopten neemt voor nader onderzoek in het laboratorium. De uitslag daarvan is enkele dagen later bekend.

Duur van een maagonderzoek

Een maagonderzoek duurt vaak niet langer dan 10 minuten. Ook bij dit onderzoek kan de arts besluiten om een biopt te nemen waarvan de uitslag enkele dagen later bekend zal zijn.

Duur van aanvullende MRI of CT scan

Kies je bij de Total Body Scan voor aanvullende onderzoeken, dan kan de duur van het onderzoek langer worden. Gemiddeld duurt een aanvullende MRI ongeveer 30 minuten extra en een CT scan ongeveer 10 minuten extra. Heb je hierover aanvullende vragen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via info@privatescan.nl of bel ons op: 074-255 2 680

Magnetom vida mri
Zo werkt de Total Bodyscan

Hulp nodig?

Ieder mens is uniek en ervaart gezondheidsklachten anders. Wij snappen dat je deze graag persoonlijk wilt bespreken of informatie wenst. Bel of stuur ons een bericht en we nemen snel en vrijblijvend contact met je op.

Veelgestelde vragen

Wat kost een bodyscan?

En vaak gestelde vraag aan Privatescan is: Wat kost een Bodyscan? De kosten van een Total Bodyscan variëren, afhankelijk van het onderzoek programma of basis pakket dat je kiest. De standaard programma’s variëren van een onderzoek van je lichaam met behulp van 6 MRI scans, tot programma’s waarbij ook het hart en bloedvaten, bloed en urine onderzocht worden. De standaard pakketten heten Regular Bodyscan, Royal Bodyscan en Royal plus Bodyscan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een bodyscan?

Wat zijn de voor- en nadelen van een bodyscan? Dat is een vraag die ons regelmatig gesteld word. De essentie van een bodyscan is het zo vroeg mogelijk detecteren van mogelijke gezondheidsproblemen in het lichaam. Hier zijn zowel voordelen als nadelen aan verbonden:

Voordelen Bodyscan:

  • Vroege detectie van eventuele gezondheidsproblemen: Een bodyscan kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van gezondheidsproblemen zoals kanker, hart- en vaatziekten en andere aandoeningen die geen duidelijke symptomen vertonen in de beginfase.
  • Geruststelling: Een scan hoeft niet altijd problemen te laten zien. Het resultaat kan dus erg geruststellend werken voor personen die zich zorgen maken over hun gezondheid.
  • Preventieve gezondheidszorg: De resultaten van een scan hoeven geen duidelijke problemen aan te tonen. Echter laten deze wel de huidige staat van een lichaam zien. Sommige mensen kunnen hiervan schrikken en zien als een wake-up call om hun levensstijl aan te passen en hun gezondheid te verbeteren.

Nadelen Bodyscan: 

  • Kosten: De meeste zorgverzekeraars hebben geen kosten dekking voor een bodyscan, waardoor de kosten voor eigen rekening zijn.
  • Regelgeving: Helaas is het in Nederland bij wet geregeld dat er geen preventief onderzoek kan/mag worden uitgevoerd met als doel het opsporen van kanker zonder vergunning.
  • Afstand: Hoewel in Nederland wetgeving bestaat die het maken van Bodyscans, waarbij contrast wordt gebruikt voor o.a. het vroegtijdig opsporen van kanker verbied, is dit in onze omringende landen geen probleem. Daarnaast is er een chronisch gebrek aan capaciteit en nieuwste generatie 3.0 tesla mri scan apparatuur in Nederland. Dit is geen probleem in buurland Duitsland. Indien jij interesse hebt in een Bodyscan, zul je hiervoor dus naar Duitsland moeten afreizen.

Zijn de rapporten in het Nederlands?

Nee. De schriftelijk rapportage is in het Duits. Indien gewenst kun je deze laten vertalen via een medisch vertaalbureau. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het onderzoek.

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.