074 - 255 26 80 24/7 bereikbaar

Hoe lang duren de onderzoeken?

Een  Total Body Scan duurt tussen 3 en 6 uur en is afhankelijk van het gekozen pakket. Daarbij lig je circa 30 -60 minuten in de MRI-scan. Na ontvangst in de kliniek volgt eerst een intakegesprek. Tussendoor is er gelegenheid om iets te eten en drinken. Dit is het geval wanneer is gekozen voor een Total Body Scan met aanvullende onderzoeken. Zoals een cardiologisch onderzoek.

  • Een Regular Total Bodyscan duurt circa 3 uur
  • Een Royal Total Body Scan duurt circa 4 uur
  • Een Royal + Total Bodyscan duurt circa 4,5 uur
  • Een First Total Body Scan duurt circa 6 uur en wordt volledig op 1 dag uitgevoerd

Duur van een Cardiologisch onderzoek

Een cardiologisch onderzoek is vanaf de Royal Total Body Scan standaard inbegrepen. Dit onderzoek bestaat uit een rust ECG, een fietstest (ECG), een echo van het hart en een longfunctietest. Alles bij elkaar duurt het cardiologisch onderzoek ongeveer een uur. Een fietstest duurt circa 20 minuten. Na het fietsen kunt je uit fietsen en even opfrissen. De echo van het hart duurt eveneens circa 20 minuten. De longfunctietest neemt enkele minuten in beslag.

Duur van een darmonderzoek

Een darmonderzoek met rustgevend middel kan tussen 15 en 60 minuten duren. Na het onderzoek kun je rustig uitslapen en bijkomen. Indien daartoe aanleiding is, worden poliepen tijdens het darmonderzoek direct verwijderd. Ook kan het zijn dat de arts 1 of meerdere biopten neemt voor nader onderzoek in het laboratorium. De uitslag daarvan is enkele dagen later bekend.

Duur van een maagonderzoek

Een maagonderzoek duurt vaak niet langer dan 10 minuten. Ook bij dit onderzoek kan de arts besluiten om een biopt te nemen waarvan de uitslag enkele dagen later bekend zal zijn.

Duur van aanvullende MRI of CT scan

Kies je bij de Total Body Scan voor aanvullende onderzoeken, dan kan de duur van het onderzoek langer worden. Gemiddeld duurt een aanvullende MRI ongeveer 30 minuten extra en een CT scan ongeveer 10 minuten extra. Heb je hierover aanvullende vragen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via info@privatescan.nl of bel ons op: 074-255 2 680

Magnetom vida mri
Zo werkt de Total Bodyscan
veel-gestelde-vragen

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd hoe een onderzoek in zijn werk gaat? Of wil je weten wat de MRI scan nou precies doet?

Veelgestelde vragen

Kennisbank

Ben je op zoek naar informatie over aandoeningen, symptomen of specifieke onderzoeken?

Kennisbank

Blijf per e-mail op de hoogte van alle aanbiedingen en actualiteiten.