Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Rugpijn

Rugpijn is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de rug. Rugklachten komen heel veel voor en ongeveer 80% van de volwassenen heeft wel eens last van een zeurende of stekende pijn, met of zonder uitstraling naar been en bil.

Waardoor ontstaat rugpijn

Rugpijn ontstaat meestal door een samenspel van factoren, die zowel persoons- als werkgebonden zijn:

  • Persoonlijke factoren: Lichaamsbouw, lichaamsgewicht, stressfactoren
  • Werkgebonden factoren: Fysieke activiteiten als tillen, zitten, staan, onverwachte bewegingen

Meestal verdwijnt de pijn vanzelf weer maar er kunnen ook specifieke oorzaken zijn voor de rugpijn. Het is belangrijk om deze te herkennen, zodat men snel aan de juiste behandeling kan beginnen.

Alert zijn op symptomen rugpijn

De hieronder beschreven symptomen kunnen bijvoorbeeld ook duiden op een hernia van de tussenwervelschijf, vernauwing van het wervelkanaal, tumoren en ontstekingen van de wervels of wervelfracturen.

  • Lichte tot hevige, soms stekende pijn (vooral bij bewegen)
  • Plotselinge krampen
  • Bewegingsbeperkingen

Rugpijn kan houding en beweging aanzienlijk belemmeren.Als de rugklachten langer dan zes weken duren, of als de pijn ondraaglijk is, uitstraalt naar een been of voet met een tintelend, doof, branderig of pijnlijk gevoel in de voeten of benen is het belangrijk snel actie te ondernemen.

Oorzaak van rugpijn vinden met de MRI scan van de rug

Herkend u de risicofactoren of de symptomen van rugpijn dan is de beste methode om rug aandoeningen van de wervelkolom (rug) aan te tonen met de MRI scan. Met behulp van een MRI scan onderzoek kunnen de halswervelkolom, borstwervelkolom en lendenwervelkolom optimaal worden beoordeeld. Aandoeningen die tot rugpijn kunnen leiden, zoals een hernia, uitpuilingen van de tussenwervelschijven of vernauwingen (stenose) kunnen in de MRI worden vastgesteld. Een gerichte MRI scan van de wervelkolom via Privatescan geeft u snel informatie over het soort aandoening in uw nek, hals, borst, lenden of gehele rug.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
10/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect geen wachttijden en uitleg artsen was goed en werd gelijk vertaald in het nederlands. vanwege pijn onderrug bleek na uitleg dat mijn tussenwervelschijven de uitsteeksels hievan tegen de zenuw kwamen men vermoede een hernia in beginstadium. kreeg gelijk een dvd mee van ruggewerf. deze kliniek heeft uitstekend werk geleverd en ik kan het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.