Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Pijn

Pijn is een teken dat er iets mis is in uw lichaam. Daarom moet u iets aan de oorzaak doen als u pijn heeft. Heeft u hoofdpijn en heeft u het erg druk, dan probeert u het wat rustiger aan te doen, heeft u een wondje, dan verbindt u dat, heeft u een verzwikte voet, dan zorgt u voor tape, heeft u kies pijn dan gaat u naar de tandarts. Als u niet weet waar de pijn vandaan komt, dan gaat u naar de dokter. Toch gaat de pijn dan nog niet altijd meteen weg; u heeft er nog last van en kunt niet functioneren. Dan kunt u proberen de bron van de pijn op te sporen. Dit kan met een Total Body Scan van Privatescan.

Pijn snel op te sporen met een onderzoek van Privatescan

In uw hele lichaam zitten zenuwen met pijn gevoelige uiteinden, die signalen naar het ruggenmerg en de hersenen sturen zodra ze geprikkeld worden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als het weefsel wordt beschadigd of als er druk op wordt uitgeoefend. De hersenen vertalen deze signalen, waardoor u merkt dat u pijn heeft. De weg die het signaal volgt, kan via verschillende zenuwvezels gaan. Sommige vezels zijn voorzien van een isolerende laag die zorgt voor een snelle geleiding van de pijn prikkel: de pijn die u voelt, is scherp en van korte duur. Andere zenuwvezels missen die specifieke laag, de geleiding gaat langzaam en het gevolg is dat u een stekende pijn voelt die lang aanhoudt.

Pijnhaarden in beeld brengen met een MRI scan van Privatescan is een goede methode om de bron van pijn te ontdekken. Aan de hand van de MRI scan van Privatescan kan aan de hand van de beelden een exactere keuze worden gemaakt voor eventuele medicamenteuze, fysiotherapeutische of operatieve therapie. In sommige situaties wordt een CT scan boven een MRI scan verkozen om de pijn bron in kaart te brengen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn indien men metalen in het lichaam heeft. In de regel geniet een MRI scan onze voorkeur omdat deze techniek onschadelijk is Privatescan hanteert immers het Low-Dose protocol. Patiënten kunnen rekenen op een vriendelijke en persoonlijke benadering en begeleiding bij een pijn gericht onderzoek.

Oorzaak van pijn makkelijk op te sporen!

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. Buscher
10/10

"Blijvende klachten"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.