Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Chronische rugklachten

Een van de meest voorkomende aandoeningen in Nederland zijn chronische rugklachten. Zij zijn samen met de gewone verkoudheid de meest voorkomende reden voor afwezigheid van het werk. Er zijn veel verschillende oorzaken voor chronische rugklachten variërend van een "verkeerde beweging" en het niet op de goede manier tillen tot uitzaaiing van een kwaadaardige tumor.

Waardoor kunnen chronische rugklachten ontstaan?

De functie van onze rug is een van de meest belangrijke functies van ons lichaam, deze stelt ons namelijk in staat complexe buigingen en draaiende bewegingen te kunnen maken. De wervelkolom bestaat uit 24 wervels welke zijn ingeklemd tussen twee wervels en een tussenwervelschijf. De tussenwervelschijf dient als een schokdemper om de schokken van de rug op te kunnen vangen. Ingesloten in een kanaal van de wervelkolom loopt het ruggenmerg waar de zenuwen omheen liggen. Door deze relatief ongunstige ligging kunnen deze zenuwen snel bekneld, beschadigd of geïrriteerd raken. Dit kan chronische rugklachten veroorzaken.

Diagnose chronische rugklachten

Het belangrijkste element bij de diagnose van chronische rugklachten is het nauwkeurig in kaart brengen van de symptomen. Zijn de chronische rugklachten ontstaan na een ongeluk, zijn ze geleidelijk ontstaan of plotseling zonder enige aanleiding? Vaak duurt het lang een juiste diagnose te kunnen stellen maar de pijn beheerst ondertussen wel uw leven op een negatieve manier! Met een MRI scan krijgt u snel een juiste diagnose die de sleutel vormt naar een juiste behandeling en verlichting van uw pijnklachten.

MRI scan geeft duidelijkheid bij rugklachten

Bent u al vaker bij uw huisarts geweest? en krijgt u hier geen antwoord op uw chronische rugklachten? Dan kan een MRI scan van uw wervelkolom uitkomst bieden bij het stellen van de juiste diagnose. Met de MRI scan kunnen we ieder deel afzonderlijk of in zijn geheel in beeld brengen waardoor we het gebied waar de klachten vandaan komen heel nauwkeurig kunnen zien. Onze radiologen kunnen aan de hand van de beelden vrijwel direct een diagnose stellen. Ook kunt u bij Privatescan terecht voor een eventuele vervolgbehandeling. Informeer vrijblijvend bij een van onze onderzoek coördinatoren naar de mogelijkheden.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Fränkel
8/10

"Snel en vakkundige onderzoeken"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.