Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Prostaatbiopsie

Bij mannen vanaf 30 jaar komt een verandering in de prostaat veelvuldig voor. Deze veranderingen kunnen variëren van een prostaatvergroting, prostaatontsteking of prostaatkanker. Een prostaatvergroting kan leiden tot plasklachten omdat de plasbuis dichtgedrukt wordt. Ongeveer de helft van alle mannen heeft in de loop der tijd wel eens een prostaatontsteking gehad. Prostaatkanker het meest voor bij mannen boven 40 jaar, het is waarschijnlijk dat een verandering in de hormonale regeling van de prostaat een rol speelt in het ontstaan van prostaatkanker. Prostaatkanker veroorzaakt geen symptomen, vooral niet in het beginstadium. Hoe eerder de kanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op een volledig herstel.

Gerichte prostaatbiopsie

Met onze methode is het mogelijk gerichte weefselmonsters van een verdachte haard in de prostaat te verwijderen. Al tijdens het MRI onderzoek van de prostaat kunnen we verdacht van gezond weefsel onderscheiden. De prostaatbiopsie is alleen nodig bij een verdenking op prostaatkanker. Bij deze methode wordt niet, zoals bij een normale prostaatbiopsie, blind meerdere malen in de prostaat via de anus geprikt, maar direct en alleen op de verdachte plaats door de huid. Eerst wordt het veranderde celweefsel van de prostaat door middel van de MRI scan zichtbaar gemaakt. Daarbij kunnen we ook kleine tumoren van slechts een paar millimeter groot zichtbaar maken. Alleen als er verdacht celweefsel op de MRI beelden wordt aangetoond, wordt er overgegaan tot een prostaatbiopsie. Voor deze behandeling maken we gebruik van een plaatselijke verdoving en naderhand is een antibioticakuur niet nodig. Met deze gerichte prostaatbiopsie kunnen we u snel zekerheid bieden over uw prostaat.

Wat is er bijzonder aan de prostaatbiopsie

  • Al tijdens de MRI onderzoek van de prostaat kunnen we verdacht weefsel van gezond weefsel onderscheiden
  • De MRI prostaatbiopsie genereert betrouwbare en actuele beelden van de prostaat. Zo wordt er niet “blind” geprikt maar direct uit het verdachte gebied verwijdert. Hierdoor blijft het gezonde weefsel onaangetast
  • Het verwijderen van prostaatweefsel vindt plaats in onze poliklinische kliniek onder plaatselijke verdoving
  • Omdat het onderzoek niet rectaal wordt uitgevoerd, is een antibioticakuur naderhand niet nodig.

Afspraak maken voor de prostaatbiopsie

Privatescan heeft een samenwerkingsverband met een gespecialiseerde kliniek op het gebied van de prostaat en de gerichte MRI prostaat biopsie. Deze nieuwe prostaatbiopsiemethode verschaft de man snel en doeltreffend zekerheid!
Bij Privatescan kunt u zonder verwijsbrief van uw arts en zonder lange wachtlijsten terecht. Wilt u een afspraak maken voor de prostaatbiopsie? Of heeft u vragen over de prostaatbiopsie? Neem dan contact op met Privatescan. Wij zijn telefonisch bereikbaar onder 074 - 255 26 80 of via het contactformulier op deze website.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
10/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect geen wachttijden en uitleg artsen was goed en werd gelijk vertaald in het nederlands. vanwege pijn onderrug bleek na uitleg dat mijn tussenwervelschijven de uitsteeksels hievan tegen de zenuw kwamen men vermoede een hernia in beginstadium. kreeg gelijk een dvd mee van ruggewerf. deze kliniek heeft uitstekend werk geleverd en ik kan het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.