Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Gastroscopie

Bij een gastroscopie wordt de binnenkant van de slokdarm, de maag en de twaalfvingerige darm nauwkeurig bekeken.Het onderzoek wordt verricht met een endoscoop, waarmee de binnenzijde van de maag kan worden bekeken. Vóór het onderzoek krijgt u een keelverdoving door middel van een spray.

Hoe werkt de gastroscopie

Gastroscopie

De arts brengt de scoop via de mond in, waarna u deze vervolgens doorslikt. Om overzicht in uw maag te krijgen, wordt door de scoop wat lucht geblazen. Hierdoor ontplooien de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm zich.

Wanneer nodig neemt de arts tijdens de gastroscopie stukjes weefsel weg. Naderhand worden deze in het laboratorium onderzocht op de aanwezigheid van bacteriën. Van het nemen van deze monsters merkt de patiënt meestal niets. Het is prettig om iemand bij u te hebben die u na het onderzoek kan begeleiden. Soms stelt de arts voor om u een roesje te geven. Hierdoor kunt u zich suf en slaperig voelen. In dat geval kunt u niet zelf aan het verkeer deelnemen, dus regel van tevoren vervoer naar huis. Het onderzoek zal ongeveer 10 tot 20 minuten duren.

Welke klachten kunnen d.m.v. een gastroscopie verduidelijkt worden?

Een gastroscopie kan duidelijkheid brengen bij pijn/klachten in het bovenste deel van de buik, waaronder:

  • Misselijkheid
  • Braken
  • Buikpijn
  • Gebrek aan eetlust
  • Onverklaarbaar gewichtsverlies
  • Brandend maagzuur
 

Gastroscopie en Total Bodyscan?

Wilt u meer informatie over de gastroscopie? Of heeft u een van bovengenoemde klachten? Neemt u dan contact op met Privatescan. Onze medewerkers kunnen u voorzien van meer informatie en uw vragen betreffende deze en andere onderzoeken beantwoorden.

Een gastroscopie is een standaard onderdeel van de First  Bodyscan. Ook is het mogelijk om alleen een onderzoek te doen naar uw maag, slokdarm en twaalfvingerige darm. Voor een onderzoek kunt u binnen 2 dagen terecht in een van onze locaties. Wenst u meer informatie of een afspraak? Onze medewerkers staan u graag te woord op 074 – 255 26 80.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. de Schipper
10/10

"Professionele artsen"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.