Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Colonoscopie

Heeft u last van bloed bij de ontlasting, verandering in de stoelgang zoals aanhoudende diarree of constipatie, langdurige pijn in de buik of komt darmkanker bij u in de familie voor? Dan kan door middel van een colonoscopie onderzoek snel zekerheid worden verkregen. Als de darmkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt word de kans op een succesvolle behandeling of genezing van deze ziekte vele malen groter.

Hoe werkt het colonoscopie onderzoek

Klassieke colonoscopie (invasief). Voor dit onderzoek beginnen de voorbereidingen reeds bij u thuis, uw darmen dienen namelijk geheel gereinigd te zijn op de dag van het onderzoek (door middel van een laxeermiddel). Het onderzoek wordt uitgevoerd door een maag- lever- darm arts (gastro-enteroloog). U kunt voor dit darmonderzoek een roesje ontvangen. U dient er dan wel rekening mee te houden dat u op deze dag niet meer mag rijden. De endoscoop wordt via de anus naar binnen gebracht en langzaam omhoog geschoven door de dikke darm heen. Een colonoscopie onderzoek duurt 30 tot 45 minuten.Na het onderzoek krijgt u van de gastro-enteroloog direct de uitslag. Ook krijgt u een schriftelijke rapportage, in het Duits, mee naar huis. U ontvangt van dit onderzoek géén beelden.

Virtuele colonoscopie (non-invasief). Dit onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van een CT scan. Het voordeel van dit onderzoek is dat het geen pijn doet omdat er niet met instrumenten in de darm hoeft te worden ondergaan. Uiteraard dient u zich ook voor dit onderzoek voor te bereiden en de darm voor het onderzoek te laxeren. Tijdens het onderzoek maakt de CT scanner met behulp van röntgenstralen dwarsdoorsneden van uw dikke darm welke daarna door de radioloog als 3D opnamen kunnen worden bekeken. Er wordt als het ware een virtuele reis door uw dikke darm gemaakt waarbij de radioloog afwijkingen zoals poliepen of tumoren exact kan zien en waarnemen.

Afspraak maken voor een colonoscopie

Privatescan is de zorgaanbieder van Nederland op het gebied van preventief medisch onderzoek. Neemt u contact met ons op voor een advies op maat. De onderzoeken vinden plaats in gespecialiseerde preventieklinieken vlak over de grens in Duitsland. Hier bent u verzekerd van een colonoscopie onderzoek waarbij ten alle tijde de nieuwste technologieën en medische wetenschappen worden ingezet. Het klassieke colonoscopie onderzoek is standaard inbegrepen bij het First Total Bodyscan pakket voor een totaalbeeld van uw huidige gezondheid. Mocht u nog vragen hebben neemt u dan contact met ons op, onze onderzoek coördinatoren zijn u graag van dienst met een vrijblijvend advies. Bel hiervoor 074-255 26 80

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Duijkers
8/10

"Bodyscan vanwege vage klachten"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.