Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Bloedvaten onderzoek

Het bloedvatenstelsel is een systeem van buizen in het lichaam waardoor het hart, bloed transporteert naar de vele cellen in ons lichaam. Het behoud van gezonde bloedvaten is een belangrijke voorwaarde voor een gezond leven. Ongemerkt kan er zelfs al op jonge leeftijd een vaatvernauwing optreden. Belangrijke oorzaken hiervoor zijn leefstijlfactoren zoals: roken, hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte en suikerziekte. Deze veranderingen kunnen leiden tot ernstige gezondheidrisico’s zoal: een infarct, hersenbloeding of TIA deze hart- en vaatziekten zijn in Nederland een van de belangrijke doodsoorzaken en zorgen voor ongeveer 30% van de totale sterftecijfer in Nederland. Een periodiek bloedvaten onderzoek kan problemen voorkomen.

Het bloedvaten onderzoek

Bloedvaten onderzoek

Om de huidige toestand van uw bloedvaten vast te kunnen stellen zijn er verschillende onderzoeken mogelijk. Een angiografie door middel van een MRI scan is de eerste. Bij dit onderzoek worden alle bloedvaten zichtbaar gemaakt. Bijzonder belangrijk zijn de carotiden (halsslagaderen), dit omdat deze onze hersenen voorzien van bloed.

Bij een afsluiting zou dit tot een hersenbloeding kunnen leiden. Ook worden de bloedvaten van bekken en benen in kaart gebracht, omdat bij deze bloedvaten ook vaak een doorbloedingsstoornis optreed. Om ook het risico op een hartinfarct uit te sluiten, is er de controle van de kransslagaderen. Daarnaast kunnen we met een echografie de bloeddoorstroming hoorbaar en zichtbaar maken. Zit er een vernauwing in de slagader dan kan men met behulp van de echografie heel nauwkeurig bepalen waar deze vernauwing is gelokaliseerd.

Meer informatie of een afspraak maken voor een bloedvaten onderzoek

Privatescan heeft jarenlange ervaringen met bloedvaten onderzoeken, deze onderzoeken maken dan ook standaard deel uit van de Total Body Scans van Privatescan. Bij ons kunt u zonder verwijzing binnen één dag terecht voor een uitgebreide Total Body Scan en/ of MRI angiografie, waardoor u direct inzicht krijgt over uw huidige gezondheid!

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Fränkel
8/10

"Snel en vakkundige onderzoeken"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.