Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Wervelkanaalstenose

Wervelkanaalstenose is een vernauwing van het wervelkanaal, meestal ter hoogte van de lendenwervels. Deze aandoening komt tamelijk veel bij oudere mensen voor. Mensen met deze aandoening hebben last van pijn laag in de rug en uitstraling van de pijn in één of beide benen. Typisch voor deze klachten is dat ze optreden na een eind lopen en na enige tijd staan. De benen gaan doof aanvoelen en worden stuurloos. Men gaat wat voorovergebogen lopen omdat in die houding de klachten beter te dragen zijn. De klachten worden wel vergeleken met de zogenaamde etalagebenen, die door bloedvatvernauwing veroorzaakt worden.

Waardoor kan wervelkanaalstenose ontstaan?

De wervelkolom vertoont bij het ouder worden langzamerhand slijtage. Dit is een normaal verouderingsverschijnsel dat bij iedereen voorkomt maar de mate waarin het voorkomt, verschilt per persoon. Als reactie op de slijtage wordt het wervelbot dikker, vooral bij de gewrichten, waardoor het wervelkanaal nauwer wordt. Bovendien blijft er binnen het vernauwde wervelkanaal minder ruimte over voor de zenuwwortels.

Tijdens het lopen en staan heeft men over het algemeen een holle rug met als gevolg dat het wervelkanaal nauwer wordt. Hierdoor kan na verloop van tijd een stuwing en beknelling van de zenuwwortels optreden. Als men vooroverbuigt of gaat zitten, wordt de lendenwervelkolom weer recht of zelfs bol. Dan is er weer ruimte voor de zenuwwortel en neemt de pijn af.

Soms is er een combinatie van een nauw wervelkanaal en een uitpuilende tussenwervelschijf waardoor er minder ruimte is en klachten eerder ontstaan. Wervelkanaalstenose kan worden aangetoond met een een MRI scan van de rug (wervelkolom). Neem voor meer informatie contact op met één van de onderzoekscoördinatoren van Privatescan.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
9/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect hoefde nergens te wachten de Duitse artsen niets op aan te merken er was een tolk aanwezig indien je het niet begreep je tekst en uitleg te geven. voor 100 tevreden en ik zou het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.