Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Slokdarmkanker

Slokdarmkanker is een zeer ernstige, maar zeldzame ziekte. Het aantal mensen die de diagnose slokdarmkanker krijgen groeit echter wel. 5 jaar nadat de diagnose is gesteld, zijn 10,2% van de vrouwen nog in leven, van de mannen nog slechts 7,8%. De ziekte is erg verraderlijk, omdat het mogelijk is dat er in het begin nog geen klachten ontstaan. Pas na het uitbreiden van de tumor ontstaan deze klachten, waardoor de diagnose pas laat gesteld wordt. Het is dus erg belangrijk om deze aandoening vroegtijdig te ontdekken, zodat er snel een behandeling kan plaatsvinden. Op de ranglijst van landen in Europa waar slokdarmkanker veel voorkomt, staat Nederland op de derde plaats. Regelmatig alcoholgebruik, roken en overgewicht dragen bij aan een verhoogd risico op slokdarmkanker.

Wat zijn de symptomen voor slokdarmkanker?

Slokdarm kanker

Het is erg belangrijk om slokdarmkanker vroegtijdig te ontdekken. Hiervoor is het van belang om de signalen en klachten te herkennen. De volgende symptomen kunnen zich voordoen:

  • Overgeven van bloed
  • Verminderde eetlust
  • Onverklaarbaar (en veel) afvallen
  • Vermoeidheid
  • Bloedarmoede
  • Druk bij het borstbeen
  • Veranderde ontlasting door bloedverlies (donkere, teerachtige kleur)
  • Voedsel zakt slecht in de slokdarm
  • Duizelig

Hoe kan slokdarmkanker opgespoord worden?

Op de gespecialiseerde locaties van Privatescan voeren de artsen een onderzoek naar slokdarmkanker uit.

Met behulp van een scoop worden de binnenwand van de slokdarm, maag en het eerste deel van de twaalfvingerige darm bekeken. Dit onderzoek heet een gastroscopie. Tijdens dit onderzoek zal de arts tevens een biopt nemen en dit onderzoeken op slokdarmkanker.

Slokdarmklachten en de Total Bodyscan

Maakt u zich zorgen over de eventuele aanwezigheid van slokdarmkanker of komen de bovenstaande klachten u bekend voor? Onderzoek naar uw slokdarm, maag en twaalfvingerige darm is standaard inbegrepen in de First Total Bodyscan van Privatescan.

U kunt binnen 2 dagen terecht in een van onze klinieken in Duitsland. Wanneer u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met onze medewerkers op 074 – 255 26 80. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en een afspraak voor u plannen.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
10/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect geen wachttijden en uitleg artsen was goed en werd gelijk vertaald in het nederlands. vanwege pijn onderrug bleek na uitleg dat mijn tussenwervelschijven de uitsteeksels hievan tegen de zenuw kwamen men vermoede een hernia in beginstadium. kreeg gelijk een dvd mee van ruggewerf. deze kliniek heeft uitstekend werk geleverd en ik kan het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.