Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Prostaatkanker symptomen en diagnose

De meest voorkomende vorm van kanker bij mannen is prostaatkanker. Eén op de zes mannen krijgt er mee te maken. Doordat het lastig is op te sporen wordt het vaak niet of in een te laat stadium ontdekt. Prostaatkanker groeit doorgaans erg langzaam en geeft in het beginstadium meestal geen klachten. Vaak wordt de ziekte dan ook bij toeval gevonden. Preventief onderzoek naar prostaatkanker kan de ziekte in een vroeg en behandelbaar stadium ontdekken. Bij een verhoogde PSAde zet Privatescan de MRI scan in voor verdere diagnostiek. MRI werkt daarbij sneller, nauwkeuriger en is minder pijnlijk en frusterend voor de patiënt vergeleken met conventionele methoden.

Voordelen van MRI bij onderzoek en diagnose 

Voor het stellen of uitsluiten van de diagnose prostaatkanker wordt veelal gebruik gemaakt van de pijnlijke en onconfortabele transrectale echografie en bioptie. Is er echter een verdacht, bijvoorbeeld doordat de PSA waarde verhoogt is, kan de MRI tegenwoordig veel sneller en zonder pijn een goede diagnose stellen. De eventuele Tumor kan met een hogere nauwkeurigheid worden aangetoond en gelocaliseerd. Daarnaast kan de MRI vervolgens worden ingezet om een MRI geleide biopsie uit te voeren. Deze techniek biedt vele voordelen vergeleken met een random blinde bioptie waarbij in willekeur rondom de prostaat 10-12 biopten worden genomen. Met een MRI geleide bioptie kan in één keer een biopt genomen worden van binnen de verdachte struktuur. Het risico op vals positief of vals negatieve uitslagen is daarmee nagenoeg uitgesloten. De prostaat wordt door Privatescan daarom standaard in haar MRI Bodyscan onderzoeken uitgevoerd.

Symptomen prostaatkanker

  • ‘s Nachts vaker uit bed moeten om te plassen
  • Een verminderde kracht van de urinestraal
  • Het gevoel dat je de blaas niet geheel kunt legen
  • Vaker moeten plassen, maar alleen in kleine hoeveelheden
  • Nadruppelen na het plassen
  • Het duurt even voordat het plassen op gang komt
  • Een brandend gevoel bij het plassen
  • Moeite met ophouden van de urine
 

Preventief onderzoek naar prostaatkanker

Herkend u één of meerdere van de symptomen? Dan kunt u een specifieke MRI scan van de prostaat laten maken. Met deze MRI scan en het bloedonderzoek (PSA- waarde) zijn wij in staat prostaatkanker in een vroeg stadium te ontdekken, waarbij zich nog weinig of geen klachten voordoen. Als er prostaatweefsel ontdekt wordt dat tumorverdacht is, moet er op het juiste punt een weefselproef uit dit gebied worden weggenomen, om dit nauwkeuriger te kunnen analyseren. Met onze doelgerichte MRI gestuurde prostaatbiopsie hebben wij een methode ontwikkeld, waarbij slechts uit één steekkanaal de weefselproef uit het verdachte gebied wordt weggenomen.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Duijkers
8/10

"Bodyscan vanwege vage klachten"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.