Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Nierkanker

De nieren zijn 2 organen, die aan beide zijden van de wervelkolom en achter de buikholte liggen. Wanneer de diagnose van nierkanker is gesteld, zit er een kwaadaardig gezwel in een nier. Er zijn verschillende soorten niertumoren. Het niercelcarcinoom, welke in de nierbuisjes ontstaat, komt het meest voor bij volwassenen.

Wat is nierkanker en hoe ontstaat dit?

Nier kanker

Ongeveer 10% van de mensen met nierkanker hebben een urotheelcelcarcinoom, welke in het slijmvlies van het nierbekken, de blaas of de urineleiders zijn oorsprong vindt. Als men aan deze vorm van kanker lijdt, dan is er vaak ook sprake van blaaskanker.

In Nederland krijgen rond de 1700 mensen per jaar de diagnose nierkanker. Hiervan is de meerderheid (60%) man. Nierkanker komt vooral voor in de leeftijd van 55 tot 75 jaar, maar kan op elke leeftijd voorkomen. Over de exacte oorzaken van nierkanker is niet veel bekend. Een schatting geeft aan dat rokers meer dan dubbel zoveel kans op nierkanker hebben dan niet-rokers. Ook is overgewicht een risicofactor. Van de mensen met de diagnose van nierkanker is 2% ontstaan door erfelijke aanleg.

Symptomen voor nierkanker

Tumoren in de nieren zijn moeilijk vast te stellen in een vroeg stadium, omdat er dan weinig tot geen klachten zijn. Het is daardoor moeilijk om meteen nierkanker aan te wijzen als gevolg van de symptomen. Symptomen die bij nierkanker kunnen voorkomen zijn:

  • Bloed in de urine
  • Buikpijn aan de zijkant
  • Vermoeidheid zonder reden
  • Koorts welke lang aanhoudt
  • Zweten (vooral ’s-nachts)
  • Afvallen zonden aanwijsbare reden

Nierklachten en de Total Bodyscan

Heeft u al langere tijd klachten of maakt u zich zorgen, vanwege bijvoorbeeld familiaire belasting? In de Royal Bodyscan en First Total Bodyscan zit standaard een onderzoek naar de nieren inbegrepen. Ook kan Privatescan onderzoeken doen naar de nieren, middels een gedetailleerde MRI scan van de onderbuik. Tevens is een uitgebreid laboratoriumonderzoek niet meer weg te denken in een gedegen onderzoek naar het functioneren van de nieren.

Voor de Total Bodyscan, het laboratoriumonderzoek of een MRI scan van de onderbuik kunt u snel terecht in een van de locaties van Privatescan in Duitsland. Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een van de genoemde of andere onderzoeken? Neem dan contact op met onze adviseurs op 074 – 255 26 80. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Fränkel
8/10

"Snel en vakkundige onderzoeken"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.