Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Maagkanker

Een belangrijk deel van het spijsverteringskanaal is de maag, die van binnen bekleed is met slijmvlies. De klieren in dit maagslijmvlies produceren maagsap. Wanneer het maagvlies gaat ontsteken kan dit resulteren in maagkanker. Het kan ook ontstaan door een poliep in het maagslijmvlies.

Maag kanker

Wat is maagkanker en hoe ontstaat het?

Jaarlijks worden ongeveer 1900 mensen in Nederland gediagnosticeerd met maagkanker. Dit komt het vaakst voor bij mensen ouder dan 60 jaar en ook vaker bij mannen dan vrouwen. Maagkanker is in een vroeg stadium moeilijk op te sporen, vanwege het feit dat klachten over het algemeen pas in een later stadium ontstaan.

Het ontstaan van maagkanker is niet helemaal duidelijk. Risicofactoren voor een grotere kans op maagkanker zijn o.a. een langdurende infectie van de Helicobacter Pylori bacterie, roken, alcoholgebruik en ongezonde voeding. Het is dus van groot belang om dit te controleren en zo de eventuele aanwezigheid van maagkanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen.

Symptomen voor maagkanker

  • Maagpijn (vooral na het eten)
  • Gevoel van “vol” zitten
  • Braken
  • Misselijkheid
  • Geen of weinig eetlust
  • Afvallen
  • Buikpijn (bovenbuik)
 

Hoe kan maagkanker opgespoord worden?

De artsen van Privatescan kunnen, in een van de Duitse klinieken, een onderzoek naar maagkanker uitvoeren door middel van een gastroscopie.

Dit is een onderzoek met een endoscoop, waarbij de arts de keel, slokdarm en maag bekijkt. Indien nodig zal er een biopt worden genomen. Deze zal dan in het laboratorium onderzocht worden op de aanwezigheid van kanker.

Maagklachten en de Total Bodyscan

Komen bovenstaande klachten u bekend voor en heeft u deze al langere tijd? Maakt u zich zorgen over de aanwezigheid van maagkanker? In de First Total Bodyscan van Privatescan zit standaard een onderzoek naar maagkanker, middels een gastroscopie, inbegrepen.

Voor de First Bodyscan of een gastroscopie kunt u snel terecht in een van onze klinieken in Duitsland. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze medewerkers op 074 – 255 26 80. Zij staan u graag te woord.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. Bromblik
10/10

"Kijken of alles in orde is"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.