Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Longemfyseem

Een ernstige longziekte is het longemfyseem. De belangrijkste oorzaak van longemfyseem is roken. Ook kan longemfyseem ontstaan door langdurig te werken in een omgeving waarbij er veel stofdeeltjes van metaal of steen in de lucht hangen. Bij longemfyseem worden in de longen afwijkingen gevonden in de kleinere luchtwegen, de bloedvaten en het longweefsel. Longemfyseem is een aandoening van de luchtwegen.

Longemfyseem snel op te sporen met Privatescan

De long bevat normaal gesproken ongeveer driehonderd miljoen longblaasjes waarin zuurstof door het bloed wordt opgenomen. De longblaasjes zitten in trosjes bij elkaar. Bij longemfyseem worden de longblaasjes groter. Uiteindelijk verdwijnen de wanden tussen de longblaasjes. Mensen met longemfyseem hoesten veel. Mensen met ernstiger longemfyseem worden vaker en heviger kortademig en vermoeid. Bij ernstig longemfyseem moet het hart flink werken om het lichaam van zuurstof te voorzien.

Longemfyseem is een ziekte die onder COPD valt. COPD kan onderverdeeld worden in longemfyseem en chronische bronchitis. De meeste patiënten met COPD hebben kenmerken van beide aandoeningen waarbij een van de twee overheerst. Bij longemfyseem zijn de longen verder uitgerekt dan normaal en de longblaasjes en fijne tussenschotjes daartussen deels verloren gaan. Doordat de longen uitgerekt zijn is de luchtinhoud van de longen vergroot en de elasticiteit van de longen verminderd. Patiënten zijn snel kortademig en krijgen een grote tonvormige borstkas. In de eindstadia van de ziekte zijn patiënten permanent benauwd, ook in rust.

Om vast te stellen of er bij een patiënt sprake is van longemfyseem worden een aantal testen uitgevoerd. De klinieken, die voor Privatescan het onderzoek uitvoeren, maken gebruik van de CT scan om een goed beeld te krijgen van uw longen. Bij een onderzoek met de CT scan wordt röntgenstraling gebruikt. Privatescan volgt het Low-Dose protocol. U wordt in de CT scan van Privatescan aan een minimum straling blootgesteld. Kies voor een preventief medisch onderzoek van Privatescan.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
10/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect geen wachttijden en uitleg artsen was goed en werd gelijk vertaald in het nederlands. vanwege pijn onderrug bleek na uitleg dat mijn tussenwervelschijven de uitsteeksels hievan tegen de zenuw kwamen men vermoede een hernia in beginstadium. kreeg gelijk een dvd mee van ruggewerf. deze kliniek heeft uitstekend werk geleverd en ik kan het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.