Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Leverkanker

De lever is een veelzijdig en ook het grootste orgaan met zeer belangrijke functies m.b.t. het metabolisme (stofwisseling) in het lichaam. Er worden 2 verschillende typen kanker onderscheiden. Wanneer er gesproken wordt over primaire leverkanker, is het kanker wat in de lever zelf zijn oorsprong heeft gevonden. Dit type is meestal het gevolg van een chronische leverziekte door overmatig en langdurig alcoholgebruik en komt zelden voor. Jaarlijks worden meer dan 500 Nederlanders gediagnosticeerd met primaire leverkanker. In niet-westerse landen komt deze ziekte veel vaker voor. Wanneer de kanker uitgezaaid is naar de lever, dus in een ander deel van het lichaam is begonnen, spreekt men van secundaire leverkanker.

Symptomen voor leverkanker

Lever kanker

De lever heeft een groot herstelvermogen. Om deze reden komen de klachten van leverkanker vaak in een laat stadium naar voren. Het deel dat niet aangetast is door kanker kan namelijk veel van de leverfuncties goed uitvoeren. De symptomen komen niet alleen voor bij leverkanker, maar kunnen ook bij andere aandoeningen naar voren komen. Eventuele symptomen bij leverkanker kunnen zijn:

  • Slechte eetlust
  • Buikklachten
  • Moeheid
  • Geelzucht
  • Afvallen
  • Misselijkheid

Leverklachten en de Total Bodyscan

Komen bovenstaande klachten u bekend voor en heeft u deze al langere tijd? Maakt u zich zorgen over de aanwezigheid van leverkanker? In de Royal Bodyscan en First Total Bodyscan van Privatescan zit standaard een onderzoek naar de lever inbegrepen. Ook is de lever te onderzoeken middels een gedetailleerde MRI van de bovenbuik.

Voor de Total Bodyscan of een MRI scan van de bovenbuik kunt u snel terecht in een van onze klinieken in het grensgebied in Duitsland. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met onze adviseurs op 074 – 255 26 80. Zij staan u graag te woord.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. Tahmasian
8/10

"Alles goed"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.