Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Keelkanker

Keelkanker is een kwaadaardige tumor in de amandelen, de keel of het strottenhoofd welke niet vaak voorkomt. Mannen hebben de meeste kans op het krijgen van keelkanker, ongeveer 1 op de 140 mannen tussen 50 en 70 jaar. Bij vrouwen is de verhouding 1 op 835, maar krijgen keelkanker daarentegen wel 10 jaar eerder dan mannen. Bij ongeveer 60% van de mensen met keelkanker die hieraan zijn geopereerd keert de ziekte binnen de eerste 5 jaar niet terug.

Oorzaak

Overmatig gebruik van alcohol, (passief) roken of het worden blootgesteld aan asbest verhogen het risico op kanker aan de keel. Een precieze oorzaak is echter niet bekend.

 

Symptomen

Keelpijn, die erger wordt bij slikken en uit kan stralen naar de oren is de meest voorkomende klacht. Een kwaadaardige tumor kan zich uiten in een zweertje dat maar niet weggaat. De lymfeklieren kunnen opzwellen in de hals, als ze aangetast zijn. Tevens kan de tumor uitzaaien naar andere organen (bijvoorbeeld lever of longen). Dit kan dan hoesten en buikpijn veroorzaken. Een aantal symptomen zijn:

  • Hoesten
  • Oorpijn
  • Heesheid
  • Afvallen
  • Knobbeltje in de keel
  • Zere keel (pijn met slikken)

Hoe kan keelkanker opgespoord worden?

De gespecialiseerde artsen van Privatescan kunnen een onderzoek naar keelkanker doen door middel van een gastroscopie. Dit is een onderzoek waarbij de arts met een scoop de keel, slokdarm en maag bekijkt. Hierbij zal een biopt worden genomen welke in het laboratorium onderzocht zal worden op de aanwezigheid van kanker.

 

Klachten aan de keel en de Total Bodyscan

Heeft u een of meerdere van bovengenoemde klachten of maakt u zich zorgen over de eventuele aanwezigheid van kanker aan de keel? Onderzoek naar kanker aan de keel middels een gastroscopie is standaard inbegrepen in de First Total Bodyscan van Privatescan. Dit onderzoek kan tevens uit preventief oogpunt plaatsvinden in een van onze locaties, net over de grens in Duitsland.

Voor de gastroscopie of andere onderzoeken kunt u binnen een paar dagen terecht in een van onze klinieken in de grensstreek van Duitsland. Wanneer u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met onze onderzoekscoördinatoren. Zij staan u graag te woord op 074 – 255 26 80.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. Tahmasian
8/10

"Alles goed"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.