Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Darmkanker

In Nederland komt darmkanker zeer veel voor. Deze vorm van kanker wordt jaarlijks bij meer dan 12.000 mensen geconstateerd. Een kwaadaardig gezwel (kanker) kan in de dikke darm opduiken. Meestal ontstaat het gezwel uit een niet-kwaadaardige poliep in het darmkanaal. Tussen het ontstaan van een poliep en de ontwikkeling tot een kwaadaardig gezwel verloopt gemiddeld 5 tot 10 jaar. Darmkanker in een vroeg stadium geeft echter niet altijd klachten. Sommige mensen krijgen pas klachten wanneer de kanker in een verder gevorderd stadium is. Darmkanker is één van de best behandelbare vormen van kanker, als de diagnose in een vroeg stadium gesteld wordt.

Symptomen darmkanker

  • Bloed en/of slijm bij de ontlasting
  • Onverklaarbaar plotseling gewichtsverlies
  • Aanhoudende ongemakken in de buik, zoals pijn, krampen en een opgeblazen gevoel
  • Constante vermoeidheid
  • Een blijvende verandering in uw ontlastingspatroon; in regelmaat of soort ontlasting
  • Loze aandrang, of het gevoel alsof de darm niet volledig wordt geleegd na de stoelgang

Let op: Symptomen van darmkanker worden doorgaans pas laat in het ziekteproces ervaren of opgemerkt. Hierdoor is de kans op uitzaaiingen groter dan bij mensen waarbij darmkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt. 

Privatescan adviseerd daarom bij zowel mannen als vrouwen om vanaf het 50-ste levensjaar minimaal elke 5 jaar een darmonderzoek te laten uitvoeren. Darm-onderzoek is een standaard onderzoek in het First Total Bodyscan programma van Privatescan. Uiteraard kan het ook als een los onderzoek worden geboekt.

Wenst u meer informatie ? Bel dan 074 - 255 26 80

 

Wanneer onderzoek naar darmkanker

Darmkanker is, zoals hierboven reeds vermeld, goed te genezen bij vroegtijdige signalering. Daarom is het belangrijk om bij klachten of vanaf de leeftijd van 50 jaar een (preventief) darm-onderzoek te laten verrichten. Darmonderzoek kan op twee manieren worden gedaan, namelijk non-invasief of invasief.

Darmonderzoek (invasief) met behulp van een colonscoop

Bij een invasief darmonderzoek, ook wel coloscopie genaamd word een flexibele buis met daaraan een kleine camera en instrumenten via de anus het darmkanaal ingebracht.

Damonderzoek (non-invasief) met behulp van de CT scan

Bij een darm onderzoek met behulp van een CT scan worden geen instrumenten in uw darmkanaal ingebracht. De CT scanner maakt doormiddel van röntgenopnamen een virtuele reis door uw darmkanaal waardoor zij afwijkingen als poliepen of tumoren kan waarnemen.

Heeft u een darmkankerverleden, of komt darmkanker in de direct familie voor, dan raden wij u aan om elke 2 of 3 jaar een preventief onderzoek te laten uitvoeren.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. M DE JONGE
10/10

"begeleiding door Carolien Cizek was perfect geen wachttijden en uitleg artsen was goed en werd gelijk vertaald in het nederlands. vanwege pijn onderrug bleek na uitleg dat mijn tussenwervelschijven de uitsteeksels hievan tegen de zenuw kwamen men vermoede een hernia in beginstadium. kreeg gelijk een dvd mee van ruggewerf. deze kliniek heeft uitstekend werk geleverd en ik kan het een ieder aanbevelen."

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.