Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Borstkanker

Met 25% is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. In Nederland wordt per jaar bij circa 12.000 mensen borstkanker vastgesteld, vooral bij vrouwen. In ons land heeft een vrouw een kans van een op negen om ooit in haar hele leven borstkanker te krijgen. Vóór het dertigste jaar is borstkanker een zeldzame ziekte. Na die leeftijd neemt het aantal vrouwen dat borstkanker krijgt geleidelijk toe.

Hoe ontstaat borstkanker

Over hoe borstkanker ontstaat, is niet veel bekend. Wel is bekend dat het risico op borstkanker kan toenemen door een verstoring in de hormoonbalans of door overgewicht. Borstkanker is een kwaadaardige aandoening van het klierweefsel van de borst. Alle vrouwen kunnen borstkanker krijgen, ook degenen die niet tot een groep met verhoogd risico behoren. Dit betekent dat één op de acht vrouwen borstkanker krijgt. Borstkanker is hiermee de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Het is ook niet nodig om ongerust te worden als u tot een groep met verhoogd risico behoort. Wel is het voor iedereen belangrijk om bewust te letten op veranderingen aan of in uw borsten.

Omdat mannen ook een kleine hoeveelheid borstklierweefsel bezitten, kunnen zij ook borstkanker krijgen. Wordt borstkanker in een vroeg stadium ontdekt, dan is de kans op succesvolle behandeling en genezing groot. Omdat de cellen dan (nog) niet zijn ingegroeid in het omliggende borstweefsel.

Symptomen van borstkanker

  • Afscheiding van bloed of ander vocht
  • Kuiltjes of plooien in de huid van de borst
  • Knobbel of ongewone zwelling van de borst
  • Knobbel of ongewone zwelling onder de oksel
  • Een verandering van de tepel, zoals roodheid, schilfertjes of een plekje dat op eczeem lijkt
  • Vlekkerige of rode huiduitslag op de borst
  • Pijn in de borst

Preventief onderzoek naar borstkanker

Herkend u één of meerdere van de symptomen van borstkanker? Dan kunt u door middel van MRI mammografie meer zekerheid krijgen over uw huidige gezondheid. Privatescan maakt bij borstkankeronderzoek gebruik van MRI apparatuur; het maken van een MRI mammografie is de nieuwste methode in de preventie en diagnostiek van borstkanker. Deze methode is zeer trefzeker in het ontdekken van tumoren met name in het beginstadium. Bij Privatescan kunt u zonder verwijsbrief van uw arts en zonder lange wachtlijsten terecht voor deze uitgebreide scan.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Dhr. Tahmasian
8/10

"Alles goed"

    
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.