Privatescan - Gezond vooruit kijken!
Informatie?
Bel ons
074 255 26 80
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Baarmoederhalskanker

Ongeveer 600 tot 700 vrouwen worden jaarlijks gediagnostiseerd met baarmoederhalskanker. Hiermee is deze vorm van kanker, op borstkanker na, de meest voorkomende kankeraandoening bij vrouwen. Vrouwen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar hebben het meeste kans op baarmoederhalskanker. Dit komt tevens vaak voor op latere leeftijd tussen 65 en 85 jaar.

Oorzaken

Baarmoederhalskanker ontstaat in de cellen van het slijmvlies van de baarmoederhals en baarmoedermond door het Humaan Papiloma Virus (HPV), welke opgelopen kan worden door onder andere geslachtsgemeenschap. Bij vrouwen die geen geslachtgemeenschap hebben, is deze aandoening zeer zeldzaam. Vrouwen die al jong seksueel actief zijn hebben een verhoogd risico, ook wanneer men verschillende seksuele partners heeft. Vrouwen die roken of AIDS hebben, lopen tevens een groter risico.

Er zijn veel soorten van dit virus, waarvan slechts een minimum ook kanker kan veroorzaken. Zelfs wanneer iemand dit virus oploopt, hoeft het niet in baarmoederhalskanker te resulteren en kan het, mits het slijmvlies niet is aangetast, helemaal verdwijnen.

Het proces van het ontstaan van deze aandoening duurt erg lang en kan vaak wel 10 tot 15 jaar duren. Hierdoor is het erg lastig om baarmoederhalskanker te constateren. Het is dus van groot belang om hiervoor een goed en gedegen onderzoek uit te voeren, zodat deze aandoening in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekt kan worden.

Symptomen kanker aan de baarmoederhals

Kanker aan de baarmoederhals geeft vaak de eerste jaren geen symptomen. In een later stadium kunnen bloedingen optreden tussen de menstruaties door of na geslachtsgemeenschap. In een verder gevorderd stadium van kanker aan de baarmoederhals, kan pijn in de rug en de onderbuik, problemen met ontlasting en het plassen veroorzaken. Gewichtsverlies, gebrek aan eetlust en algehele achteruitgang kan ook optreden bij uitzaaiingen.

  • Veel en vaak bloedverlies en/of abnormale afscheiding (met name na geslachtsverkeer)
  • Rugklachten (vooral laag in de rug)
  • Pijn bij het plassen (blaasproblemen)
  • Bloeden tussen de menstruatieperioden door
 

Baarmoederhalskanker onderzoek en Bodyscan

Wanneer u geen klachten heeft, maar toch onderzoek wenst naar de aanwezigheid van baarmoederhalskanker kan Privatescan een Total Body Scan voor u uitvoeren. Onderzoek naar de baarmoeder maakt standaard deel uit van de Regular, Royal en First Bodyscan. Wanneer u een of meerdere van de bovengenoemde symptomen heeft, kunt u tevens een afspraak maken voor een gedetailleerde MRI scan van de buikorganen.

Wilt u meer weten over hoe wij de baarmoeder kunnen onderzoeken en wilt u een afspraak plannen? Neemt dan telefonisch contact met onze adviseurs op via 074 – 255 26 80.

Winteractie Total Body Scans 2018
 

Waarom Privatescan?

 

Zo werkt de
Total Body Scan

Hoe werkt de Total Body Scan?

Bel Privatescan voor informatie of een afspraakBel voor info
074 255 26 80

1494 klanten hebben ons gewaardeerd met:
9.3/10
     
Mevr. de Schipper
10/10

"Professionele artsen"

     
Meer beoordelingen
Deze onafhankelijke beoordelingen zijn gecoördineerd door:

Bel mij terug

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.