Privatescan is een jong, dynamisch bedrijf dat eind 2006 is opgericht. Het is een dienstverlenende organisatie actief op de Nederlandse markt met bemiddeling van (preventief) medische onderzoeken en behandelingen. Cliënten kunnen hiervoor via Privatescan zonder verwijsbrief terecht in één van de samenwerkende buitenlandse klinieken of ziekenhuizen. Dit mogelijk en toegankelijk maken voor iedereen is dan ook de missie van Privatescan.

Anno 2013 is Privatescan één van de grootste aanbieders van de Total Bodyscan. Middels de modernste MRI, CT en echo apparatuur ondergaat u een APK voor het lichaam. Dit preventief medische onderzoek kan vele aandoeningen in een vroeg stadium ontdekken en zo klachten voorkomen. Ook voor klachtgerichte onderzoeken kunt u via Privatescan terecht.  Naar aanleiding van de persoonlijke gezondheidssituatie worden cliënten telefonisch geadviseerd over het meest geschikte onderzoek. Een onderzoek kan dan altijd binnen 3 werkdagen plaatsvinden en de uitslag is direct na afloop bekend.

Onlangs heeft Privatescan een webshop geopend waar u ook diverse (preventieve) gezondheidsproducten kunt bestellen. Met deze webshop is Privatescan uniek in haar dienstverlening in Nederland.